9 finalisten Topperverkiezing verrast met taart

9 finalisten Topperverkiezing verrast met taart

Uit de aanmeldingen voor de Topperverkiezing heeft de jury per regio (Noord, Zuid en Midden) 3 kandidaten geselecteerd die doorgaan naar de finale. SBCM verraste deze 9 finalisten met taart. Tijdens het Sterk aan het Werk-festival op 10 september wordt bekend wie van deze finalisten de 3 regionale winnaars worden!

Bedrijven konden tot 10 mei een Topper nomineren. Een Topper is een SW- of Participatiewetmedewerker die langere periode aan de slag is met zijn of haar ontwikkeling (basis-, werknemers- of vakvaardigheden) via training, opleiding, op de werkvloer of anders. De medewerker heeft daarmee aantoonbare resultaten behaald en heeft zo een voorbeeldfunctie voor andere werknemers in de SW.

Taart

Er zijn veel goede nominaties binnengekomen en de jury had dan ook een lastige klus om de finalisten te kiezen. Inmiddels zijn er per regio 3 mensen uitgekozen voor de finale. De 9 finalisten kregen de uitslag te horen met een feestelijk taart, zodat zij dit samen met hun collega’s konden vieren. Baanbrekers maakte er een leuk filmpje van. Per regio is er uiteindelijk 1 prijswinnaar. De namen van de winnaars worden tijdens het festival Sterk aan het Werk op 10 september in Utrecht bekend gemaakt.


Waarom deze verkiezing?

Ontwikkeling is nodig om duurzaam het aan het werk te gaan en te blijven. Zeker voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt zijn vaardigheden belangrijk om zo zelfredzaam mogelijk te kunnen functioneren. Op de werkvloer is dit bewustzijn niet altijd aanwezig. Met de jaarlijkse verkiezing willen we laten zien dat medewerkers meer kunnen dan ze denken of dan hun omgeving van hen verwacht. Daarnaast willen we uitstralen dat het ook gewoon leuk is om jezelf te ontwikkelen.

Ontwikkeling op de agenda

SW- en Participatiemedewerkers die aan hun ontwikkeling werken, kunnen een positief voorbeeld zijn voor andere medewerkers. En misschien helpt de verkiezing werkgevers ook om het thema ontwikkeling vaker ter sprake te brengen in de dialooggesprekken met medewerkers. Met de Topperverkiezing zetten we het thema ontwikkeling dus op de agenda van medewerkers én werkgevers.