Leren werkt voor iedereen

Leren werkt voor iedereen

Hoe stimuleer je ontwikkeling in de praktijk? We vroegen het de drie SW-bedrijven waar een medewerker de Topperverkiezing heeft gewonnen. Ook de drie winnaars zelf vertellen hoe ze aankijken tegen ontwikkelen. Hun verhaal maakt duidelijk: leren werkt voor iedereen.

Ontwikkeling is belangrijk en leuk

Om duurzaam aan het werk te gaan en te blijven, hebben medewerkers allerlei vaardigheden nodig. Zeker voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat ze zichzelf ontwikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te kunnen functioneren. Maar ontwikkelen is niet alleen iets noodzakelijks; het is ook gewoon leuk. Medewerkers kunnen vaak veel meer dan ze denken of dat hun omgeving van hen verwacht. Dat wilde SBCM laten zien met de Topperverkiezing.

De drie winnaars van de Topperverkiezing 2019 én hun werkgevers vertellen graag waarom ontwikkeling zo leuk en belangrijk is. Ook leggen ze uit wat hun aanpak is en ze geven tips. Lees de interviews en laat je inspireren vanuit het perspectief van de werkgever en medewerker.

Regio Noord

Topper Esmiralda

Esmiralda Hooiveld is de Topper van regio Noord. De afgelopen jaren groeide haar zelfvertrouwen en ze kwam steeds een beetje dichter bij haar droombaan in de horeca. Nu is ze leidinggevende in een lunchroom en ze droomt van een koksopleiding. Lees het interview met Esmiralda.

Sander Post van Concern voor Werk

‘Iedereen heeft talenten en iedereen kan zich ontwikkelen. Gebruikmaken van iemands talent, betekent dat je die persoon serieus neemt’, zegt Sander Post, directielid bij Concern voor Werk. ‘Wij leren medewerkers de stappen die ze kunnen zetten om zich te ontwikkelen. Bij Esmiralda zie je hoe ver iemand op deze manier kan komen.’ Lees het interview met Sander.

Regio Midden en Zuid

Tot eind 2019 plaatsen wij in de nieuwsbrief van SBCM steeds het verhaal van een van de winnaars en een interview met zijn of haar werkgever. De interviews met de andere winnaars en werkgevers lees je hier binnenkort.