Medewerkers naar het Sterk aan het Werk-festival? Dit zijn de voordelen

Medewerkers naar het Sterk aan het Werk-festival? Dit zijn de voordelen

Voor het eerst organiseert SBCM dit jaar een festival voor SW- en Participatiewetmedewerkers, op 10 september in Utrecht. Deelnemers gaan hier op een leuke manier aan de slag met hun loopbaanontwikkeling. Hebben medewerkers uit jullie bedrijf zich al aangemeld? Dat is niet alleen goed voor henzelf, maar óók voor jou als werkgever of begeleider. We vertellen je waarom.

 1. Medewerkers leren hoe ze sterk in hun werk kunnen staan
  Niet voor niets heet het festival Sterk aan het Werk. Medewerkers leren hoe ze hun talenten en vaardigheden kunnen versterken en hoe ze kunnen omgaan met veranderingen in het werk. Zo gaan ze in workshops actief aan de slag met onderwerpen als: ‘Oefen je IOP-gesprek’, ‘Ontwikkelen met e-learning’ en ‘Robot helpt mens’. Maar ook is er een workshop over gezond eten en leven, waar medewerkers leren hoe je letterlijk sterk en fit kunt zijn voor je werk.
 2. Ze vergroten hun netwerk
  Op het festival komen SW-en Participatiewetmedewerkers uit heel het land. Deelnemers ontmoeten dus veel collega’s met wie ze kennis, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Zo vergroten ze hun netwerk. Ook dat is ontwikkeling!
 3. Medewerkers worden gestimuleerd om met ideeën voor ontwikkeling te komen
  We vragen alle deelnemers aan het festival om met een goed idee te komen voor hun ontwikkeling op het werk. Aan het einde van de dag reikt cabaretier Jörgen Raymann een prijs uit voor het beste idee. Ontwikkeling wordt zo concreet voor je medewerkers. Je kunt ze later vragen naar hun idee en daar bijvoorbeeld over doorpraten in het ontwikkelgesprek.
 4. Ze komen gemotiveerd terug met een frisse blik
  Een dagje in een andere omgeving verruimt je blik. Zeker als je daarbij veel nieuwe informatie hoort, actief aan de slag gaat en nieuwe mensen ontmoet. Het wordt een leuke en leerzame dag voor je medewerkers. We zorgen ervoor dat ze na het festival weer met nieuwe energie en gemotiveerd aan de slag kunnen. En dat is natuurlijk ook fijn voor de werkgever!
 5. De uitslag van de Topperverkiezing wordt op het festival bekend
  Toppers zijn medewerkers die zich over langere tijd hebben ontwikkeld. Er zijn nu 9 finalisten en op het festival wordt bekend wie de 3 prijswinnaars zijn. Door deze medewerkers in het zonnetje te zetten, laten we zien dat het leuk en belangrijk is om jezelf te ontwikkelen. Dat heeft ongetwijfeld ook invloed op de medewerkers van jullie bedrijf.
  Is een van jouw medewerkers finalist? Dan is het natuurlijk extra leuk als collega’s zien hoe hij of zij in het zonnetje gezet wordt.
 6. Als er 10 mensen uit je bedrijf gaan, krijg je een gratis workshop op locatie aangeboden
  Elk bedrijf dat 10 medewerkers voor het festival aanmeldt, ontvangt een gratis workshop! Dit is een van de workshops die we ook op het festival geven, of iets naar eigen keuze, maar dan op locatie in je bedrijf. Zo kunnen er nóg meer medewerkers aan de slag met hun ontwikkeling.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 1. Werken aan je ontwikkeling met e-learning
 2. Oefen je IOP-gesprek (met acteurs)
 3. Meer weten over eten (door een voedingsdeskundige)
 4. Een workshop naar eigen keuze die in het teken staat van ontwikkeling

En dus nu: aanmelden

Kortom, er zijn genoeg goede redenen waarom ook jullie medewerkers het festival zouden moeten bezoeken! Laat ze zich aanmelden (eventueel met wat hulp) via de onderstaande link.

Wil je als leidinggevende of begeleider meerdere mensen tegelijk aanmelden? Mail dan naar congresbureau@caop.nl.

Promoot het festival

Zijn de medewerkers nog niet op de hoogte van het Sterk aan het Werk-festival en wil je ze graag enthousiast maken? Maak dan gebruik van het promotiemateriaal. Hang bijvoorbeeld de poster op en speel het filmpje af bij een teambijeenkomst.

We hopen ook jullie medewerkers te zien op 10 september!