Verkiezing Topper 2019

Verkiezing Topper 2019

Wij zijn op zoek naar Toppers: SW-medewerkers en Participatiewet-medewerkers die werken aan hun ontwikkeling en die het daarom verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Nomineer zelf medewerkers en breng de verkiezing onder de aandacht van anderen.

De Toppers 2019 worden verkozen tijdens de regionale festivals Sterk aan het werk, die SBCM in juni en september organiseert.

Doet jouw organisatie mee aan de campagne? Je kan zelf medewerkers nomineren en deze verkiezing onder de aandacht brengen van anderen. 

Welke medewerkers kun je nomineren als Topper?

De jury kijkt of de medewerker die je nomineert voldoet aan de volgende vier criteria:

  1. Een Topper is een SW- of Participatiewetmedewerker (die werkt in een banenafspraakbaan, beschut werk of ander dienstverband met structurele loonkostensubsidie en begeleiding)
  2. Een Topper heeft over een langere periode inzet getoond om zijn of haar vaardigheden (basis-, werknemers- of vakvaardigheden) te ontwikkelen via training, opleiding, op de werkvloer of op een andere manier;
  3. Een Topper heeft daar aantoonbare resultaten mee behaald in zijn of haar (leer)loopbaan;
  4. Een Topper heeft een voorbeeldfunctie voor anderen om ook te blijven leren.

Hoe nomineer je een Topper?

Dat kan in drie stappen: 

  1. Bespreek vooraf met de genomineerde waarom je hem of haar wilt aanmelden;
  2. Vul het nominatieformulier in;
  3. Motiveer waarom volgens jou deze persoon de regionale Topper van het jaar moet worden.

Nomineren

Nomineren kan tot uiterlijk 10 mei 2019. Vul het nominatieformulier in. In de toelichting bij het formulier lees je meer over de procedure bij de verkiezing.

Campagne en toolkit

Toppers kunnen genomineerd worden door de organisatie waar deze personen in dienst zijn, maar ook door collega’s. Met het campagnemateriaal kun je medewerkers en collega’s laten weten dat ze iemand kunnen nomineren als Topper. Voor deze campagne kun je gebruikmaken van: