Leerambassadeur Dirk van Dam over het leerambassadeurschap

Leerambassadeur Dirk van Dam over het leerambassadeurschap

In 2020 is de FNV gestart met de pilot Leerambassadeurs, met subsidie van SBCM. Leerambassadeurs zijn werknemers die door de FNV zijn opgeleid om vanuit een niet-hiërarchische setting hun collega’s te stimuleren zich te ontwikkelen. Veel werknemers voelen een afstand tot leren of zijn onzeker over wat zij kunnen. Leerambassadeurs vormen een laagdrempelige manier om over leren en ontwikkelen te praten en na te denken.

Binnen de pilot worden leerambassadeurs door FNV getraind in gespreksvaardigheden. Daarnaast kennen ze de ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie en op de arbeidsmarkt. De pilot loopt nu nog bij vier SW-bedrijven. Een van de leerambassadeurs is Dirk van Dam, werkzaam bij Senzer. In onderstaande video vertellen hij en Rob Rijnen, manager leerwerkinfrastructuur, over het leerambassadeurschap.

Dirk van Dam werd onlangs geïnterviewd door het Eindhovens Dagblad over de ontwikkeling die hij doorgemaakt heeft en hoe hij zijn ervaringen inzet om anderen te helpen.

Meer weten?

Op 17 maart 2022 vindt het jaarlijkse congres De Professional Centraal plaats, georganiseerd door het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid. Tijdens het congres geeft FNV een workshop over leerambassadeurs. Tijdens deze uitwisselings- en kennissessie leer je wat er nodig is om praktisch en ongeschoolde werkenden te helpen bij hun ontwikkeling, zodat zij sterker staan op de arbeidsmarkt en weerbaarder zijn. Lees meer over het congres en meld je aan.