U bevindt zich op: Home > Actueel

Meld u aan voor een regiobijeenkomst arbobeleid in juni

07.05.2018

Bent u betrokken bij het arbobeleid in uw organisatie? Of bent u arbofunctionaris bij een werkbedrijf of inlenende organisatie? Kom dan naar een van de regiobijeenkomsten over arbobeleid die Cedris en SBCM organiseren op 25, 26 en 28 juni. Hier doet u nieuwe kennis op voor de praktijk en kunt u ervaringen uitwisselen met collega’s in de SW-sector. Er is volop ruimte om uw eigen vragen en casuïstiek in te brengen.

Het programma

In de bijeenkomsten staan twee onderwerpen centraal. Allereerst hoort u wat het onderzoek naar de rol van arbobeleid in de SW-organisatie heeft opgeleverd. Samen met u willen we de resultaten vertalen in een plan van aanpak voor de sector. Daarbij gaan we op zoek gaan naar de succesfactoren van een geslaagd arbobeleid. Wat werkt en wat werkt juist niet?

Aansluitend gaan we het hebben over goede omgangsvormen op de werkvloer. Negatief gedrag, zoals pesten en roddelen, staan een veilige werkomgeving in de weg. Is er binnen SW-bedrijven actief beleid rond omgangsvormen en is hier behoefte aan?

Inleners van harte welkom

Niet alleen binnen de eigen SW-organisatie is gezond en veilig werken belangrijk, maar ook bij het bedrijf waar een medewerker wordt geplaatst. Nodig daarom gerust uw collega’s van inlenende bedrijven uit om mee te komen. In de leidraad Gezond en veilig werken binnen bestaande en nieuwe verhoudingen (1.8 MB) leest u welke verantwoordelijkheid u hier beiden in heeft.

Waar en wanneer?

De arbobijeenkomsten worden gehouden in verschillende regio’s door heel het land. U kunt zich dus aanmelden voor de locatie en datum die u het beste uitkomt.

  • 25 juni omgeving Utrecht
  • 26 juni omgeving Zwolle
  • 28 juni omgeving Eindhoven

Exacte locaties volgen

Aanmelden

Meld u aan voor een van de regiobijeenkomsten

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem dan contact op met Diana Lettink van SBCM.

E: d.lettink@caop.nl
T: 06 22095634

 

Of met Joram de Does van Cedris.
E: jdedoes@cedris.nl
T: 06 1048 4834

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid.