U bevindt zich op: Home > Actueel

Ontdek hoe tevreden uw medewerkers zijn met het MTO SW

05.12.2017

Medewerkers die goed in hun vel zitten zijn productiever en staan meer open voor ontwikkeling en verandering. Hoe tevreden zijn uw medewerkers? Voer net als Caparis en Pastiel-Empatec het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) van SBCM uit en ontdek welke verbeterpunten u aan kunt pakken.

‘Het is heel zinvol om af en toe de thermometer in je organisatie steken’, aldus Jeroen Spoelstra, personeelsbegeleider bij Caparis. Spoelstra fungeerde begin dit jaar als projectleider van het MTO, waarbij Caparis alle 2.400 medewerkers bevroeg naar hun ervaringen. De resultaten zijn inmiddels vertaald naar vijf thema’s die breed worden aangepakt. ‘We doen het MTO niet voor de bühne’, zegt Spoelstra. ‘Met de resultaten werken we samen aan verbetering en het vasthouden van de hoge tevredenheid.’

Pastiel-Empatec
Ook Pastiel-Empatec deed het afgelopen voorjaar onderzoek naar de tevredenheid van haar medewerkers met het MTO van SBCM. ‘Een hoge tevredenheid is voor ons een belangrijke doelstelling’, zegt HRM-consulent Chris van Erp. ‘Met de resultaten van het MTO kunnen we goed zien hoe ver we zijn en wat we kunnen doen om de tevredenheid te verbeteren.’ Pastiel-Empatec hield in 2015 ook een MTO en zal dat in 2019 opnieuw doen. Het doel in 2019: een tevredenheidscijfer halen van 7,5. ‘We hebben nog een lange weg te gaan naar dat cijfer’, zegt Van Erp, ‘maar er wordt na het MTO wel volop over werkplezier gesproken. Daarmee hebben we een grote stap gezet.’ Bij Pastiel-Empatec zijn afdelingen in werkgroepjes aan de slag gegaan met verbeterpunten die de medewerkers belangrijk vinden.

Wilt u meer weten over de aanpak van Caparis en Pastiel-Empatec? Lees dan het artikel MTO bij Caparis en Pastiel-Empatec is 'niet voor de bühne'. Hierin vertellen Spoelstra en Van Erp onder andere over de ondersteuning die zij medewerkers boden tijdens het invullen van de vragenlijsten, de extra aandacht voor sociale veiligheid en hoe de resultaten uit het MTO worden omgezet in verbeteringen.

MTO
Met het MTO-SW krijgt u inzicht in de tevredenheid en de betrokkenheid van uw medewerkers en in de manieren om deze te vergroten. SBCM heeft het MTO begin vorig jaar vernieuwd en aangepast aan de veranderde rol van SW-bedrijven. Doordat het nieuwe MTO meer lijkt op die in andere sectoren, wordt benchmarken eenvoudiger.

Zelf aan de slag met het MTO van SBCM? Kijk op de productpagina van het MTO