U bevindt zich op: Home > Actueel

Schrijf u in voor de Masterclass ‘Werkgeversbenadering volgens het nieuwe denken’

07.11.2017

De uitdaging van dit moment is om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam te plaatsen bij reguliere werkgevers. Wat is daar voor nodig? Welke randvoorwaarden moeten ingevuld worden, hoe gaat u dit als professional organiseren en hoe maakt u daarbij de duurzame verbinding met partners in de “keten”? In vijf unieke en inspirerende bijeenkomsten van de masterclass ‘Werkgeversbenadering volgens het nieuwe denken’ krijgt u antwoord op deze en andere vragen. 

Twee managers met veel kennis en praktijkervaring, Martin Verduyn en Theo van Kroonenburg, nemen u in vijf bijeenkomsten mee in onder andere de volgende onderwerpen:

  • Sessie 1 Theoretisch kader en huidige bottlenecks: historische ontwikkelingen in vogelvlucht, het nieuwe denken, nieuwe accenten in de werkgeversaanpak,  ontwikkelingen en uitdagingen.
  • Sessie 2 & 3 De werkgeversaanpak en het bouwen van een casus: duurzame participatie, het werkgeversarrangement, het werknemersarrangement, netwerkstrategie, het primaire proces en de partners.
  • Sessie 4 De praktijk bekeken: deelnemers maken op locatie kennis met best-practices. Wat zijn de lessons learned?
  • Sessie 5 Kennis delen en verfijnen: een intervisiesetting, met reflectie op de lessons learned. Een externe specialist sluit de reeks af.  

Door kritische interactie en met behulp van veel concrete praktijkvoorbeelden en uitgewerkte casuïstiek krijgt u als deelnemer bagage om in uw eigen organisatie stappen te zetten. 

De masterclass is bedoeld voor professionals die directe contacten onderhouden met werkgevers. Bijvoorbeeld accountmanagers, jobcoaches en managers van onder andere werkgeversservicepunten .

Praktische informatie

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 14 december van 16.00 tot 20.00 uur. De bijeenkomsten staan vervolgens gepland op 25 januari, 22 maart, 26 april en 14 juni.

De kosten bedragen € 1.475,- per deelnemer (excl. 21% btw) voor de 5 sessies. SBCM subsidieert € 250,- p.p. voor deelnemers van sociale werkbedrijven, gemeenten en UWV. Er is plaats voor 12 deelnemers, dus schrijf u snel in.  

Naast SBCM, bevelen ook Cedris en Locus deze masterclass van harte aan. De masterclass versterkt de professionalisering van uw werkgeversdienstverlening.

Lees meer informatie over de training Werkgeversbenadering volgens het nieuwe denken.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem dan contact op met: Miranda Grootscholte, projectleider SBCM
E: m.grootscholte@caop.nl
T: 06-23202994

Of

Martin Verduyn, Verduyn Interim, Training & Advies

E: martinverduyn@gmail.com
T: 06-27149181