U bevindt zich op: Home > Actueel

Voorlichtingsbijeenkomst praktijkverklaringen voor sociale werkbedrijven

05.12.2017

Acht sociale werkbedrijven zijn medio 2017 gestart met het ontwikkelen van een praktijkketen voor schoolverlaters van het VSO en PrO. Jongeren zonder diploma kunnen op deze manier praktijkverklaringen halen bij bedrijven in de regio. Zo wordt voorkomen dat zij zonder enige kwalificatie de arbeidsmarkt op gaan. Wilt u ook met deze aanpak aan de slag gaan? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst van Cedris en SBCM op 22 januari 2018 in Utrecht. Daar delen bedrijven die al aan de slag zijn gegaan hun ervaringen met u. 

De gestarte praktijkketen richt zich op schoolverlaters van het VSO en PrO zonder betaald werk. Sociale werkbedrijven bieden samen met scholen en het regionale bedrijfsleven leer- en werkplekken aan voor deze doelgroep. Ook op andere doelgroepen zonder diploma wordt deze aanpak toegepast.

Direct inzetbaar
Tijdens stage en werk verwerven jongeren uit de doelgroep praktische vaardigheden die aansluiten bij de kwalificatiestructuur die SBB samen met het bedrijfsleven heeft ontwikkeld. Na een positieve beoordeling door een ervaren kracht uit het bedrijfsleven ontvangen jongeren een of meer praktijkverklaringen. Daarmee zijn ze direct inzetbaar binnen een bedrijf. 

Businesscase en implementatieplan
De acht bedrijven werken voor de aanpak samen met SBB. De PTC Groep ondersteunt en faciliteert waar nodig op verzoek van de bedrijven. Cedris en SBCM laten nu een businesscase en een implementatieplan voor de rol en bijdrage van het sociaal werkbedrijf uitwerken. Dit zal voorjaar 2018 klaar zijn.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst
Voor de sociale werkbedrijven die ook van start willen gaan met deze aanpak organiseren Cedris en SBCM op 22 januari 2018, om 14.00 uur in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst. Kom ook naar de bijeenkomst en laat u bijpraten over deze aanpak. Daarbij zullen een aantal bedrijven die al van start zijn gegaan, hun ervaringen delen met u. Voor bedrijven die wel geïnteresseerd zijn maar niet op korte termijn willen starten met de 2de groep wordt in april 2018 een bijeenkomst georganiseerd, waarbij tevens het implementatieplan en de business case wordt gepresenteerd.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Een week voor 22 januari 2018 ontvangt u het programma en hoort u de exacte locatie.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de aanpak? Kijk op de SBCM-site. 

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid.