U bevindt zich op: Home >Actueel > Kom naar het congres De Professional Centraal

Kom naar het congres De Professional Centraal

Op 24 januari 2019 organiseren SBCM en Cedris het jaarlijkse congres De Professional Centraal. Dit jaar staat het thema ‘coaching en begeleiding’ centraal. Het congres begint met Hans Bosselaar, onderzoeker bij de Vrije Universiteit, die het geheim van ‘Dinges’ ontrafeld. Dat is een geuzennaam voor professionals die er meer dan gemiddeld in slagen effectief te zijn in hun werk, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.Vakinhoudelijke presentaties en workshops


Na de aftrap van Bosselaar zijn er volop inspirerende presentaties en workshops. U gaat naar huis met praktische tips en tools die u de volgende werkdag meteen kunt gebruiken.

De workshops en presentaties gaan over de volgende onderwerpen:

 • Het omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer.
  Tijdens deze presentatie van Vluchtelingenwerk krijgt u praktische handvatten in het omgaan met cultuurverschillen in de aanloop naar een plaatsing op de werkvloer.
 • De duurzaamheid van plaatsing.
  In deze presentatie van TNO krijgt u tips hoe u de duurzaamheid van een plaatsing kunt bevorderen.
 • Hoe inzichten in de hersenwetenschap leidt tot een betere aanpak van armoede en schulden.
  In deze presentatie deelt de gemeente Alphen aan den Rijn de ervaringen met deze aanpak met u.
 • Het signaleren van een licht verstandelijke beperking (LVB).
  In deze workshop legt het Landelijk Centrum LVB uit wat LVB is (en wat niet) en hoe u als professional hierop zo goed mogelijk kunt aansluiten met uw begeleiding.
 • Op stap naar werk met de praktijkverklaring.
  Hoe vind je een passende werkplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt? En hoe begeleidt je de kandidaat optimaal? In deze workshop gaan SBB en PTC Groep op deze vragen in.

Meer informatie

Bekijk alle workshops en presentaties

Bekijk het programma