Digitale sessie innovatiesubsidie op 28 september

Digitale sessie innovatiesubsidie op 28 september

SW-bedrijven en sociale ondernemingen hebben vaak vergelijkbare knelpunten of vraagstukken. Deze samen aanpakken en oplossen werkt stimulerend en innoverend. Daarom ondersteunt SBCM deze initiatieven met innovatiesubsidie. Wil je weten welke mogelijkheden deze subsidie biedt en verkennen of je met andere (sw-) organisaties een (subsidie)voorstel kan indienen? Sluit dan op 28 september 2020 aan bij een digitale informatie- en brainstromsessie.

Welke vraagstukken komen aan bod?

Tijdens deze sessie leggen we uit hoe eenvoudig de regeling is en nodigen we jullie uit om samen met andere (SW-)organisaties op zoek te gaan naar gemeenschappelijke vraagstukken. We hebben al een aantal vraagstukken op de agenda staan, maar er is zeker ruimte voor andere ideeën. De vraagstukken waar wij in ieder geval graag met jullie over van gedachten wisselen, zijn: 

  • Hoe begeleid je medewerkers in de laatste werkfase voor hun pensioen? 
  • Hoe kan het Individueel Ontwikkelingsgesprek (IOP) worden verbreed naar een levendig instrument ten behoeve van duurzame inzetbaarheid?
  • Hoe geef je als SW handen en voeten aan de sluiting van rookruimtes en de ontwikkeling naar  een rookvrije organisatie?

Ieder onderwerp wordt kort toegelicht door een deskundige of een professional uit de praktijk. Ook is er ruimte om een eigen vraagstuk in te brengen. Daarna praat je – over een onderwerp naar keuze – door met enkele collega’s. Aan het einde van de bijenkomst maken we de balans op: zijn er innovatieve ideeën voor oplossingen van de vraagstukken die sectorbreed toepasbaar zijn? Desgewenst kunnen deelnemers na de bijeenkomst ondersteund worden bij het ontwikkelen van een (gezamenlijke) subsidieaanvraag hiervoor.

De digitale bijeenkomst is op 28 september 2020 van 14.00 – 15.30 uur. Je kunt je aanmelden via deze aanmeldpagina.

Meer weten? Lees hier verder over de innovatieregeling.

Bekijk hier andere mooie voorbeeldprojecten.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Arjan van der Borst: a.vanderborst@caop.nl.