Interactief webinar: Hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod?

Interactief webinar: Hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod?

Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen. Als werkgever draag je bij aan de gezondheid van je medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-rokenaanbod, zoals individuele coaching of een groepstraining. Maar hoe zorg je ervoor dat de medewerkers zich daadwerkelijk aanmelden voor de training?

Om alle medewerkers op de hoogte te brengen van het stoppen-met-rokenbeleid en om ze te enthousiasmeren hieraan mee te doen, is een actieve, persoonlijke manier van communiceren belangrijk. Dat leer je tijdens het gratis, interactieve webinar ‘Hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod’. In 1,5 uur leer je hoe je op een persoonlijke manier met je medewerkers communiceert over stoppen met roken.

Programma

  • Presentatie: Prof. dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht
  • Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) bespreekt sociaaleconomische gezondheidsverschillen in roken. 
  • Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar.
  • Theatergroep De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Johan, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen? 
  • Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelt kennis over effectieve communicatie en geeft tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. 

Aanmelden

Het online webinar vindt twee keer plaats op dinsdag 14 september van 11.00 – 12.30 uur en donderdag 16 november van 11.00 tot 12.30 uur. Meld je aan voor het webinar op de website: https://www.samensterkerstoppen.nl/webinar.