Coronavirus

Coronavirus

Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie voor de medewerkers in onze sector is hierbij allereerst belangrijk. Het virus zorgt ook voor dringende nieuwe inzetbaarheidsvraagstukken. Via deze pagina delen we praktische informatie en voorbeelden vanuit allerlei organisaties, geschikt voor de SW-praktijk.

Oplossingen en tips uit de SW-praktijk

Een deel van de medewerkers zit noodgedwongen thuis en een deel is nog aan het werk. Duurzame inzetbaarheid krijgt hiermee een andere betekenis en er zijn allerlei nieuwe uitdagingen en zorgen. Hoe ga je hier nu mee om in de praktijk? Een uitvraag onder SW-organisaties leverde enkele oplossingen en tips op. Je vindt ze hieronder.

Deze oplossingen en tips worden doorlopend aangevuld  op basis van de input die we ontvangen.


Deel je ook mee?

Deel jullie initiatieven en ideeën om medewerkers te ondersteunen in deze tijd. Wij delen het dan op deze pagina. Zo inspireer je collega’s, zet je je eigen organisatie op de kaart en hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden.

Loop je tegen specifieke vraagstukken aan en wil je hulp of ben je of zoek naar inspiratie? Laat het ons weten. We helpen graag bij het opzetten, uitdenken én faciliteren van initiatieven die breed in de SW toepasbaar zijn

Deel je initiatieven, ideeën en vragen eenvoudig via dit formulier

Begrijpelijke info over corona

Hieronder staat voor medewerkers praktische, begrijpelijke informatie over het coronavirus en hoe je besmetting kunt voorkomen. Heb je zelf een mooi voorbeeld, deel dit met ons!

Steffie.nl biedt een online module over coronavirus in begrijpelijke taal.

De Stichting Lezen en Schrijven deelt informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal, zoals onderstaande animatie: Corona, wat nu?

Bekijk meer op de website van de Stichting Lezen en Schrijven

Pharos – een landelijk kenniscentrum dat gericht is op het terugdringen van grote gezondheidsverschillen – heeft een aantal handige informatiekaarten over het virus in verschillende talen ontwikkeld. Zie ook de website van Pharos.

De website Leer zelf online biedt begrijpelijke en toegankelijke informatie over de coronacrisis speciaal voor mensen voor wie de publiekscommunicatie moeilijk te volgen is.