Sociaal-circulair ecosysteem

Sociaal-circulair ecosysteem

Duurzame tewerkstelling voor laag- en middengeschoolden met een afstand tot de arbeidsmarkt is niet evident. Daarom is het project S-Circel (Circulaire en Sociale ecosystemen met het oog op betaalde arbeid) in het leven geroepen. Binnen S-Circel kijken we naar nieuwe mogelijkheden om deze doelgroep te (her)activeren op de arbeidsmarkt en hun kansen op een duurzame baan te verhogen. Deze kansen vinden we onder andere in de groeiende circulaire economie.

Nieuwe banen, meer samenwerking

Circulaire activiteiten vragen om andere (nieuwe) banen, taken en vaardigheden. S-Circel brengt in kaart welke banen uitgevoerd kunnen worden door laag- en middengeschoolden met afstand tot de arbeidsmarkt.

Achter elke nieuwe baan zit een onderneming met een businessmodel. Om tot een succesvol circulair businessmodel te komen, is een goede samenwerking tussen circulair en sociaal ondernemerschap van meerwaarde. Het opzetten van zo’n samenwerking vraagt specifieke competenties die nog niet altijd aanwezig zijn binnen de betrokken organisaties. Ook daar focust S-Circel op.

S-Circel wordt ondersteund door het Europees Sociaal Fonds. Het partnerschap bestaat uit SBCM, de Provincie Oost-Vlaanderen, Odisee Hogeschool en The Circular Hub (Vlaamse partners).