Geld en rekenen

Geld en rekenen

Mensen praten niet graag over geldzaken. Maar bij geldzorgen is het belangrijk om tijdig hulp te vragen! Wil jij hier meer over leren en hoe je je geldzaken goed regelt? En misschien zelfs kunt sparen? Bekijk hieronder de video van Jörgen Raymann. Doe mee met de activiteiten en leer meer over geld en rekenen.

Challenge: Jörgen daagt je uit, Deel je bespaartip

1-2 minuten

Hoe zijn jouw geldzaken geregeld? Weet jij hoe je kunt sparen? Jörgen Raymann daagt je uit! Deel je bespaartip via Facebook of via e-mail info.sbcm@caop.nl. Bekijk hier hoe je meedoet met deze challenge.


Animatievideo: Tips over geld en rekenen

1 minuut

Vind je het soms moeilijk om met geld om te gaan? Je bent niet de enige! Bekijk in deze animatievideo handige tips om met geld om te gaan.


Video: Rekenen kun je leren

1-2 minuten

Werknemer Ramon van sociaal werkbedrijf IBN vond rekenen vroeger lastig. Nu gaat het steeds beter. In deze video van Oefenen.nl vertelt hij hoe hij hiermee oefent.


Leersnack: Aan de slag met geldzorgen

10-12 minuten

Heb je schulden of geldzorgen? Dat is niets om je voor te schamen. Ga er wel mee aan de slag. In deze leersnack laten we zien bij wie je terecht kunt met je vragen hierover. Bekijk hier de leersnack.


Leersnack: Geldzaken geregeld

10-12 minuten

Met geld bezig zijn kan ook heel leuk zijn. Bijvoorbeeld als je spaart voor iets dat je graag wil kopen. In deze leersnack krijg je tips om je inkomsten en uitgaven op de rij te zetten.


Online programma: Rekenen

30-45 minuten

Rekenen doe je bijna elke dag. Kunnen rekenen is dus belangrijk. In deze module ga je oefenen met rekenen. Bekijk hier de e-learning rekenen.


Online programma: Tel je geld

Hoe ga je verstandig om met geld? En hoe houd je overzicht? In dit programma leer je beter met geld om te gaan. Zo voorkom je schulden. Dit programma is alleen met een inlogaccount te gebruiken op het werk. Thuis kun je dit programma gratis gebruiken. Ga naar het programma Tel je geld op Oefenen.nl.


Tips voor meer

Wil jij nog meer leren? Op deze pagina vind je nog veel meer leuke programma’s en websites van organisaties die jou kunnen helpen.


Ga direct naar de andere dagen

icoon maandagIcoon dinsdagIcoon woensdagicoon donderdagicoon vrijdag