Voorjaar Duurzame Inzetbaarheid

Voorjaar Duurzame Inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid (DI) is belangrijk. Om mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt, later fit met pensioen te kunnen, maar ook om plezier te houden in wat je doet. Daarom organiseert SBCM van 12 april tot en met 2 juli het Voorjaar van duurzame inzetbaarheid langs de pijlers Groei, Gezondheid en Plezier.

Investeren in groei, gezondheid en plezier kun je vergelijken met het spelen van een teamsport in je organisatie. Iedere speler is van belang en elke stap groot of klein maakt al een enorm verschil. Dit voorjaar helpen we je om per pijler een wedstrijd te spelen in je eigen organisatie. Om zo een stap te maken. Dit doen we door jullie voor- en nabeschouwingen te sturen, vol tactiek, materialen, speeldata en waar spelers en coaches aan het woord komen.

Duik in onze schatkist vol inspiratie, praktische tools, voorbeelden en tips.  Maak gebruik van oplossingen van andere organisaties en pas opgedane inzichten toe in je eigen organisatie. Zo blijven we samen aan de bal in de SW.

Tijdens dit Voorjaar van Duurzame Inzetbaarheid delen we de opbrengsten uit het meerjarenprogramma Samen aan de bal in de SW. Een programma, medegefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF), om duurzame inzetbaarheid in de SW te versterken.


Programma Voorjaar Duurzame Inzetbaarheid

In blokken van steeds twee weken staat telkens één van de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid centraal: groei, gezond en plezier.

Inspiratiemails en online cafés

Aan het begin en aan het einde van elk blok ontvang je een mail vol inspiratie: de voor- en nabeschouwing. Met achtergrondinformatie, praktijkverhalen, ontwikkelde tools en nog veel meer. Daarnaast kun je tijdens elk blok deelnemen aan online cafés waarin ervaringen, inzichten en praktische tips met elkaar worden uitgewisseld, telkens rond één specifieke uitdaging. Ook is er een hulplijn waar je terecht kunt voor vragen.

Ga direct naar:

Download de kalender voor het totale programma van het Voorjaar van Duurzame Inzetbaarheid.

Mis niets en schrijf je in

Wil je niets missen en op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten? Meld je aan om alle mailings van het Voorjaar van Duurzame Inzetbaarheid te ontvangen. Of schrijf je alvast in voor één of meerdere online cafés.