Aan de slag (blijven) met Duurzame Inzetbaarheid

Aan de slag (blijven) met Duurzame Inzetbaarheid

Voorjaar van Duurzame inzetbaarheid – blok 1 Aan de slag (blijven) – van 12 t/m 23 april

Aan de slag-symbool

Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers in de SW fit, gezond en gemotiveerd blijven tot aan hun pensioen? Dat is waar duurzame inzetbaarheid over gaat. Iedere medewerker is anders, heeft andere behoeftes of zit in een andere levensfase. Duurzame inzetbaarheid vraagt daarom om maatwerk. In de SW zorgt dit voor extra uitdagingen. Voor mensen die moeite hebben met leren, of die vanwege bijvoorbeeld een beperking meer te stellen hebben met hun gezondheid, betekent werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid vaak een extra uitdaging.

Iedereen is nodig

Vanuit het programma Samen aan de bal hebben we de afgelopen twee jaar samen met sociale werkbedrijven gezocht naar oplossingen om duurzame inzetbaarheid te versterken. Vooral het opzetten en uitvoeren van een DI-beleid is vaak een grote uitdaging. Waar begin je, hoe pak je het aan en hoe krijg je iedereen mee? Daarnaast is duurzame inzetbaarheid voor iedereen anders. Een duurzaam beleid kan daarom op verschillende manieren worden ingevuld.

Werk samen aan duurzame inzetbaarheid, want samen bereik je meer dan alleen. Dat willen we meegeven tijdens het Voorjaar van Duurzame inzetbaarheid. Elke stap, groot of klein, kan al een enorm verschil maken.

Speeldata

Banner Speeldata

Deze twee weken – 12 t/m 23 april – zijn bedoeld om je klaar te maken voor de wedstrijd. Bereid je goed voor, bepaal je tactiek en kijk of je alle materialen op orde hebt.

Op donderdag 22 april, van 12:00-13:00 uur hebben we een online vragenuurtje, een Hulplijn. Meld je hiervoor aan bij info@sbcm.nl en dan sturen wij je de toegangslink voor deze Hulplijn via Teams. Je kunt de Hulplijn ook telefonisch bereiken via 070 376 5847 of via de mail: info.sbcm@caop.nl

Verder kun je alvast de speeldata van de volgende blokken – Groei, Gezond en Plezier – bekijken. Het complete overzicht van alle activiteiten vind je in de kalender.


Tactiek

Banner Taktiek

Wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid in je organisatie? Of vind je duurzame inzetbaarheid belangrijk en wil je er mee verder?

We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet over hoe je je eigen tactiek kiest, over het opzetten van je eigen DI-bril en hoe je de trein van duurzame inzetbaarheid rijdend kunt houden.

Speler en coach aan het woord

Banner Speler en Coach aan het woord

Bij duurzame inzetbaarheid staat de medewerker centraal. Maar een ‘sterspeler’ word je nooit alleen. Daar heb je een organisatie, staf en supporters voor nodig. In iedere voorbeschouwing vind je daarom de rubriek: de speler en de coach.

Lees het artikel van het Sociale Ontwikkelbedrijf DCW uit Enschede over hoe zij medewerkers aanspoorden om zelf de regie te pakken. Om op die manier langer gezond en met plezier te kunnen blijven werken.

Erik en Ralph

Materialen

Banner Materialen

In iedere ‘voorbeschouwing’ lichten we een stukje van onze schatkist uit. Praktische tools, voorbeelden en tips die samen met sociale werkbedrijven zijn ontwikkeld. Neem een kijkje en laat je inspireren. Gebruik wat op dit moment bij jullie past en voel je vrij om materialen aan jullie eigen organisatie aan te passen.

Enkele mogelijkheden uitgelicht :


Ga direct naar:

Groei
Groei-symbool
10 t/m 21 mei
Gezond
gezond-symbool
31 mei t/m 11 juni
Plezier
Plezier-symbool
21 juni t/m 2 juli