Overzicht online cafés

Overzicht online cafés

Alle online cafés zijn op een dinsdag van 14.30 tot 16.00 uur.

Het programma:


Dinsdag 11 mei – Online café: Iedereen leert anders

Iedereen is anders en ook op een andere manier in beweging te krijgen. Zeker als het gaat om leren en ontwikkelen. Wat zijn de belangrijkste leermomenten als leren en werken hand in hand gaan? Hoe gaan verschillende medewerkers daarmee om? En hoe kun je daar met slimme (mobiele) leervormen op inspelen?
Laat je inspireren!

Dinsdag 18 mei – Online café: Aan de slag met praktijkleren

Benieuwd naar de lessons learned uit de 25 trajecten waarbij een implementatiescan en /of implementatiecoach is ingezet voor het organiseren, inrichten en opzetten van routes praktijkleren, met de praktijkverklaring voor werknemers binnen de SW? Kom dan naar dit café. En neem de tips en trucs mee voor je eigen praktijk.

Dinsdag 1 juni – Online café: Gezond(er) leven doe je samen 

Waarom is gezonder leven vaak zo moeilijk? Soms vraagt het om een bewuste gedragsverandering, maar dit blijkt in de praktijk weerbarstig. Winst val te behalen in het creëren van een werkomgeving en -cultuur waarin gezond gedrag vanzelfsprekend is. In dit online café ontdek je samen met collega’s hoe dit allemaal kan.

Dinsdag 8 juni – Online café: Blijf aan de bal met de vitaliteitsscan

Duurzame inzetbaarheid vraagt om regelmatig stil te staan bij hoe het met jou en je werk gaat. En niet alleen wanneer er iets aan de hand is. De vitaliteitscan is hiervoor een praktisch hulpmiddel. In dit café krijg je alvast en voorproefje en verken je samen met collega’s en experts over hoe je samen het gesprek over duurzame inzetbaarheid aan kunt gaan.

Dinsdag 22 juni – Online café: De OR, een onmisbare speler in DI

Ondernemingsraden kunnen een belangrijke stimulerende rol spelen als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Maar dan moeten ze wel goed in het spel zitten. Wil je weten hoe? Kom dan naar dit online-café. Je krijgt een voorproefje van de online-training die voor ondernemingsraden is ontwikkeld en inspiratie om op een praktische manier als  OR de bal op te pakken en zo bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van jou en je collega’s.  Het café is niet alleen open voor OR-leden,  maar voor iedereen die actief is met duurzame inzetbaarheid en wil weten hoe zij hun OR hier (nog) beter bij kunnen betrekken. Samen aan de bal dus!

Dinsdag 29 juni – Online café: Kleur je werk! Een nieuwe e-learning

Werkplezier is een van de pijlers van duurzame inzetbaarheid. Om medewerkers bewust te maken van het belang van werkplezier, hoe je dit zelf kunt beïnvloeden en wanneer je aan de bel moet trekken. Daarover gaat de E-learning Kleur je werk. Maak alvast kennis en zet werkplezier op de kaart.

Dinsdag 29 juni – Online café: In vijf stappen naar een sterker DI-beleid

Voor duurzame inzetbaarheid bestaat geen blauwdruk. Je kunt er op allerlei manieren vorm en invulling aan geven. Er zijn wel spelregels (do’s and don’ts) en praktische tips te geven. Deze hebben we samengebracht in een routekaart. Die kun je gebruiken om een eigen aanpak te maken die past bij jullie organisatie en medewerkers. Of je kunt de routekaart gebruiken om je bestaande beleid te evalueren en verder te versterken. De routekaart is samengesteld op basis van de ervaringen met duurzame inzetbaarheid van zes SW-bedrijven In dit café krijg je een voorproefje en  delen collega’s  een aantal van deze ervaringen en gaan hierover met elkaar in gesprek.


Hulplijnen