Voorjaar Duurzame Inzetbaarheid: Groei – van 10 t/m 21 mei

Voorjaar Duurzame Inzetbaarheid: Groei – van 10 t/m 21 mei

Door vaardigheden en talenten te blijven ontwikkelen houden medewerkers plezier in het werk, blijven ze goed inzetbaar of kunnen zelfs hun loopbaan een nieuwe wending geven. Hoe zorg je er nu voor dat medewerkers nieuwsgierig blijven naar nieuwe dingen en in beweging komen? Hoe zorg je dat leren mogelijk is als het niet vanzelfsprekend is. In dit blok helpen met je met inzichten, tips & tools om groei nog meer te stimuleren in jouw organisatie.

Groeichallenge

Thijs Lindhout bespreekt Groei! en daagt je uit om na te denken op welk gebied jij wil groeien. Welke dingen ga je anders doen dan voorheen. Wat zijn de eerste korte stappen die je daarvoor moet doen? Bekijk de video en laat je inspireren.

Terugblik op online cafés

Banner Speeldata

Online café: Iedereen leert anders

Iedereen is anders en ook op een andere manier in beweging te krijgen. Zeker als het gaat om leren en ontwikkelen. Wat zijn de belangrijkste leermomenten als leren en werken hand in hand gaan? Hoe gaan verschillende medewerkers daarmee om? En hoe kun je daar met slimme (mobiele) leervormen op inspelen?

Daarover ging het tijdens dit online café op dinsdag 11 mei.

Groeien is belangrijk om mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt. Leren gebeurt steeds meer op de werkplek. Je ondersteunt medewerkers hierin door ze op het juiste moment en op de juiste manier te laten leren. Oftewel de juiste tactiek toe te passen.

Lees meer over praktische handvatten om groei te stimuleren onder het blok Tactiek en verdiepende materialen over Groei.

Tip: Op 25 mei organiseert SBCM i.s.m. TNO een themasessie: Hoe stimuleer je de ontwikkeling van doelgroep medewerkers? Tijdens deze online bijeenkomst bespreken we hoe je deze groep stimuleert om zich te blijven ontwikkelen en welke rol de inzet van mobiele technologie hierbij kan spelen. Aanmelden voor de themasessie


Online café: Aan de slag met praktijkleren

Praktijkleren biedt mensen die moeite hebben met leren in een schoolse omgeving de mogelijkheid om via de werkvloer een vak te leren. Tijdens het online café Aan de slag met Praktijkleren stonden  de leerpunten uit de pilots praktijkleren centraal. In deze pilots zijn een implementatiescan en /of een implementatiecoach ingezet voor het organiseren, inrichten en opzetten van routes praktijkleren  met de praktijkverklaring voor werknemers binnen de SW.

Wil je weten wat de leerpunten zijn uit de pilots praktijkleren en wat je nog meer moet weten over Praktijkleren? Ga dan naar de pagina met verdiepende materialen over Groei.


Hulplijn – vragenuurtje Groei

Donderdag 20 mei 12:00-13:00 uur