Medewerkers van Stark naar Sterk aan het Werk-festival

Medewerkers van Stark naar Sterk aan het Werk-festival

Stark, het leerwerkbedrijf voor Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe, meldde negen medewerkers aan voor het Sterk aan het Werk-festival. Leuk, vinden ze, een cursusdag waar ze wat van kunnen opsteken.

Scholing

Medewerker groenvoorziening en OR-voorzitter Albert Koopman zag de aankondiging van de Sterk aan het Werk-festivals en dacht: ‘Dat is een mooie manier om de nieuwe OR-leden ideeën op te laten doen voor scholing en ze kennis te laten maken met SBCM. Dan kunnen ze dat daarna uitdragen op hun afdelingen.’ Hij meldde 9 van de 13 leden van de gloednieuwe OR van Stark aan voor het festival. ‘Ze kenden SBCM niet. We hebben op de website gekeken wat ze doen. De arbocatalogus vonden ze bijvoorbeeld interessant.’

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Stark bestaat sinds januari 2019. Het is een nieuwe organisatie – een afsplitsing van een ander bedrijf – en er moest dus een nieuwe OR komen. ‘We hebben ook een nieuwe directeur sinds januari’, zegt Koopman. ‘Ze riep medewerkers in haar nieuwjaarstoespraak op om te werken aan hun eigen ontwikkeling en leidinggevenden om het persoonlijk ontwikkelingsplan serieus te nemen. Werkopleidingstrajecten zijn mogelijk, daar is budget voor. Ik was erg blij met deze mededeling.’ Koopman en de andere OR-leden gaan de afdelingen langs, bezoeken werkoverleggen en kijken hoe ontwikkeling op de agenda staat.

Eén Topper

De Topperverkiezing is breed uitgedragen binnen Stark. ‘We hebben heel veel flyers opgehangen. De directeur deed zelf ook mee. We hebben Gradus Blok als Topper voorgedragen. Die begeleidt al jaren een andere Wsw’er, een man met een visuele beperking die veel bijeenkomsten bezoekt waar hij zonder Gradus niet zou kunnen komen.’ Op het festival horen ze of Gradus Topper van de regio is.

Gaan jouw medewerkers ook naar het festival?

Willen jouw medewerkers ook met hun loopbaan aan de slag op het Sterk aan het Werk-festivals? Meld ze snel aan!