Home » Duurzaam inzetbaar blijven » Gezond leven en werken

Gezond leven en werken

Gezond leven is belangrijk om inzetbaar te blijven. Hoe kun je als professional werknemers hierbij ondersteunen? En wat kun je als werknemer zelf doen om gezond te blijven of gezonder te gaan leven? Veel sociale ontwikkelbedrijven hebben hier ervaring mee opgedaan, bijvoorbeeld met gezamenlijk sporten, een gezonder aanbod in de kantine of trainingen om te stoppen met roken. Al deze aanpakken en praktijkvoorbeelden vind je op deze pagina.

BRAVO toolbox

BRAVO gaat over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op gezondheid: Bewegen, stoppen met Roken, stoppen met Alcohol, drugs- en middelengebruik, gezonde Voeding en Ontspanning. Afgekort BRAVO. Deze toolbox is opgesteld voor professionals van sociaal ontwikkelbedrijven die actief aan de slag willen met het bevorderen van een gezonde leefstijl van werknemers en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

Samen aan de Bal

Gezondheid is een belangrijke pijler van duurzame inzetbaarheid. Een succesvolle aanpak besteedt aandacht aan alle drie de pijlers: gezondheid, groei, werkplezier. Met het programma Samen aan de bal stimuleert SBCM sociale ontwikkelbedrijven om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Bekijk de verschillende onderdelen van dit programma in de toolbox.

 

Direct naar de informatie