Home » Duurzaam inzetbaar blijven » Gezond leven en werken

Gezond leven en werken

Gezond leven is belangrijk om inzetbaar te blijven. Hoe kun je als professional werknemers hierbij ondersteunen? En wat kun je als werknemer zelf doen om gezond te blijven of gezonder te gaan leven? Veel sociale ontwikkelbedrijven hebben hier ervaring mee opgedaan, bijvoorbeeld met gezamenlijk sporten, een gezonder aanbod in de kantine of trainingen om te stoppen met roken. Al deze aanpakken en praktijkvoorbeelden vind je op deze pagina.

Ook vind je hier informatie in één toolbox over de belangrijkste thema’s waar je aan kunt werken om een gezonde leefstijl te bevorderen: Bewegen, (stoppen met) Roken, (geen) Alcohol, Voeding en Ontspanning. Afgekort BRAVO.

Aan de slag met Gezondheid als onderdeel van Duurzame Inzetbaarheid: Samen aan de Bal

Gezondheid is een belangrijke pijler van duurzame inzetbaarheid. Een succesvolle aanpak besteedt aandacht aan alle drie de pijlers: gezondheid, groei, werkplezier. Met het programma Samen aan de bal stimuleert SBCM sociale ontwikkelbedrijven om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Bekijk de verschillende onderdelen van dit programma in de toolbox.

 

Direct naar de informatie