Hoe ondersteunt jouw organisatie medewerkers bij het versterken van digitale vaardigheden?

Hoe ondersteunt jouw organisatie medewerkers bij het versterken van digitale vaardigheden?

Veel medewerkers binnen de SW hebben moeite om mee te komen in de huidige digitale maatschappij. Ze zijn vaker afhankelijk van anderen of durven geen hulp te vragen. Ze raken daardoor in problemen, omdat het bijvoorbeeld niet lukt om een digitale aanvraag in te dienen. Ook is het voor deze groep lastiger om digitaal contact te onderhouden, waardoor ze eerder in een isolement komen.

Hoe neemt jouw SW-bedrijf medewerkers mee in deze digitale ontwikkelingen? En op welke wijze ondersteunen jullie medewerkers met het stimuleren van digitale vaardigheden? Op donderdag 24 juni van 14.30 tot 16.00 uur organiseren we daarom een online bijeenkomst om met elkaar ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Online kennisweek Sterk aan het Werk en hulp- en leeraanbod om digitaal vaardiger te worden

Bij het SBCM staat het versterken van digitale vaardigheden hoog op de agenda. Dit jaar nog organiseren we de online kennisweek Sterk aan het werk van 20 tot en met 24 september. Tijdens de kennisweek staat de ontwikkeling van doelgroepmedewerkers centraal.

Daarnaast heeft SBCM onlangs een inventarisatie gemaakt van hulp- en leeraanbod dat beschikbaar is om mensen digitaal vaardiger te maken. Zoals de (gratis) korte online module ‘Haal meer uit je mobiel’ en de 2 leersnacks digitale vaardigheden op de WERK-portal.nl. Bekijk het volledige aanbod van hulp- en leermiddelen om digitale vaardigheden te verbeteren.