Doe mee met de Wandel naar je werk-dag op 5 april

Doe mee met de Wandel naar je werk-dag op 5 april

Bewegen draagt bij aan vitale werknemers en daarmee aan een vitaal bedrijf. De landelijke Wandel naar je werk-dag op 5 april is een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan het belang van bewegen. Meld uw bedrijf aan en ontvang onder meer een informatiepakket voor medewerkers. Ook als u op een ander manier een gezonde leefstijl bij uw medewerkers stimuleert, horen wij het graag.

Wist u dat vijf dagen per week een half uur lopen de kans op hart- en vaatziekten halveert? Of dat drie kwartier per dag wandelen de kans op een verkoudheid met de helft doet afnemen? (Bron: Everybody walk. Health benefits of walking.) Daarnaast is (samen) wandelen ook leuk én gratis. Doe daarom met uw bedrijf mee aan de Wandel naar je werk-dag op 5 april.

Aanmelden als bedrijf


Meld uw bedrijf aan en u krijgt een gratis informatiepakket voor medewerkers. Bovendien wordt u opgenomen op de website van Wandel naar je werk en ontvangt u het logo om ook samenwerkingspartijen te laten zien dat u supporter bent van lopen.

De Wandel naar je werk-dag: tips voor in de praktijk

  • Met de Wandelrouteplanner kunnen medewerkers een persoonlijke, leuke route plannen van huis naar werk. U kunt medewerkers hier desgewenst mee helpen door alvast een aantal leuke routes uit stippelen. Bijvoorbeeld vanaf het station of vanaf een (eerdere) bushalte.
  • Mogelijk komt een deel van de medewerkers gezamenlijk met een busje naar het werk. U kunt hen dan de mogelijkheid bieden om het laatste deel te voet af te leggen, langs een mooie, veilige route.
  • Fruit bij aankomst op het werk kan een extra, gezonde verrassing zijn.
  • De website www.beterinhetgroen.nl brengt in kaart welke buitenactiviteiten er zijn in uw regio en u kunt bijvoorbeeld zoeken op bewegen, ontmoeten of ontspannen. Handig voor een medewerker die bijvoorbeeld in zijn vrije tijd meer samen met anderen zou willen bewegen.
  • Op Kennisplein BRAVO vindt u meer informatie en praktijkvoorbeelden over bewegen en andere leefstijlonderwerpen, zoals roken, alcohol, voeding en ontspanning.

Gezocht: goede praktijkvoorbeelden

Hebt u zelf een leuk initiatief (gehad) om een gezonde leefstijl bij uw medewerkers te stimuleren en wilt u dat delen met andere sociale werkbedrijven? Stuur het naar onderstaand mailadres. Wij plaatsen het graag op het Kennisplein Bravo.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem dan contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM.
E: d.lettink@caop.nl
T: 06 22 095 634