Onderzoek duale trajecten statushouders van start

Onderzoek duale trajecten statushouders van start

In opdracht van SBCM, Cedris en VluchtelingenWerk Nederland start onderzoeksbureau Regioplan binnenkort met een onderzoek naar de succesfactoren van duale trajecten voor statushouders.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar goede voorbeelden van projecten waarin werk- en taaltrajecten voor statushouders worden gecombineerd. De voorbeelden worden gedeeld met andere organisaties, zodat zij hiervan kunnen leren.

Met het onderzoek willen SBCM, Cedris en VluchtelingenWerk Nederland inzicht krijgen in de verscheidenheid aan vormen van duale (taal- en werk-) trajecten en de wijze waarop die, al dan niet samen met SW-bedrijven, worden georganiseerd. Daarbij zijn we vooral op zoek naar goede en inspirerende voorbeelden. Wat zijn succesvolle aanpakken en wat zijn daarin de kritische succesfactoren?

Deze informatie wordt gebruikt om de professionals, die betrokken zijn bij de uitvoering van dergelijk trajecten, te voorzien van goede voorbeelden, werkzame bestanddelen, tips en valkuilen. Heeft u een voorbeeld van een goed lopend duaal traject? Stuur dan een mail naar Miranda Grootscholte: m.grootscholte@caop.nl.

Meer informatie


Hebt u vragen? Neem dan contact op met:

Miranda Grootscholte, projectleider SBCM
E: m.grootscholte@caop.nl
T: 06 2320 2994

Heleen Heinsbroek, projectleider Cedris
E: hheinsbroek@cedris.nl
T: 06 5342 4591

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid.