Maak geldzorgen bespreekbaar met de toolbox Schulden

Maak geldzorgen bespreekbaar met de toolbox Schulden

Op de website van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid staat sinds half oktober de toolbox Schulden. Hierin vind je praktische materialen om geldzorgen (extra) onder de aandacht te brengen binnen de organisatie.

Signalen herkennen

Er zijn in Nederland veel huishoudens met geldproblemen; 62% van de bedrijven heeft werknemers met geldzorgen. Door geldzorgen ontstaat veel stress en dat heeft veel effect op het dagelijkse leven én op het werk. Voor werkgevers en organisaties die mensen begeleiden naar werk en op het werk, is het dan ook belangrijk om geldproblemen bespreekbaar te maken. Ze kunnen leren signalen tijdig te herkennen, daarover het gesprek aan te gaan en mensen te verwijzen naar de juiste hulp.

Praktische materialen

Op de website inclusiefwerkt.nl is nu een toolbox Schulden te vinden met praktische materialen die organisaties kunnen gebruiken om geldzorgen en schulden te bespreken. Daarnaast heeft de site twee themapagina’s met alle informatie over schulden:

Video ‘Wat kan jij doen?’

In de toolbox Schulden staat onder meer de video ‘Medewerkers met geldzorgen. Wat kan jij doen?’ Daarin vertelt een medewerker van WSD over zijn schuldverleden en komen leidinggevenden van WSD, Breedweer en WSP Parkstad aan het woord over hun aanpak.

Deel je eigen tip, tool of ervaring

Heb je zelf een praktische tool, tip of good practice om geldzorgen bespreekbaar te maken? Laat het ons weten! Je kunt mailen naar Paula Mensink van SBCM.

E: p.mensink@caop.nl