Medewerkers WerkSaam Westfriesland: Sterk aan het Werkfestival was leuke dag

Medewerkers WerkSaam Westfriesland: Sterk aan het Werkfestival was leuke dag

Het eerste Sterk aan het Werkfestival trok ruim 150 enthousiaste deelnemers. De medewerkers van WerkSaam Westfriesland maakten het volgende verslag van de dag, waarin ze vertellen hoe ze het festival hebben ervaren.

Op 10 september was het Sterk aan het Werkfestival. Het was georganiseerd door SBCM en vond plaats in het FC Utrecht-stadion Galgenwaard.  Deze dag was speciaal voor SW-medewerkers en beschut werkers. Doel van deze dag was om medewerkers verder te ontwikkelen met het nemen van een volgende stap.

Onze deelnemers van WerkSaam

Een 13-tal medewerkers van WerkSaam zijn afgereisd naar Utrecht. Helemaal zelfstandig met het openbaar vervoer, wat al een uitdaging was. Het zijn Michael Strieper, Meriam den Oudendammer, Chantal Oud, Louis Floris, Karen Weerdesteijn, Daniëlle Beek, Hillie Neefjes, Marco Kiers, Ron Bron, Petra Vos, Bea Himmat, Warsha Balkaran en Edward Hulsthoff.

Hoe hebben ze de dag beleefd?

We werden ontvangen in een grote zaal. Na de opening werd bekendgemaakt wie de winnaar was van de Topperverkiezing.  We vonden het erg jammer dat wij  geen Topper hadden voorgedragen. Dat moet volgend jaar anders. Want ook wij hebben Toppers in ons midden!

Vervolgens volgden we workshops. Elke medewerker had een sticker gekregen met zijn/haar naam en welke workshop ze konden volgen. Bijvoorbeeld de workshop ‘Kom in beweging’, waarin je een goed idee voor de sociale werkgelegenheid kon geven. Dit gebeurde aan de hand van stellingen. Ook de workshop ‘Ontdek je verborgen talenten door te tekenen’ werd enthousiast ontvangen. Een medewerker had zelfs aan één pagina niet genoeg. De workshop ‘Oefen je IOP (individueel ontwikkelplan) gesprek’ was ook leerzaam. De workshop ‘Robot helpt mens’ maakte ook indruk. Hier was de mening van onze medewerkers: alleen een robot inzetten als wij het zelf niet kunnen, bijvoorbeeld bij zwaar tillen. De workshop ‘Werken aan je ontwikkeling met e-learning’ was ook heel interessant.

Een heerlijke lunch

De medewerkers waren erg te spreken over de lunch. Een lunch met alles erop en eraan. Van een smakelijke soep, tot kroketten en heerlijke belegde broodjes. Nou, dat ging er wel in.

De middag

In de middag was nog een workshop en daarna was er ruimte om vragen te stellen. Bijvoorbeeld aan een lid van de vakbond FNV. Een van onze medewerkers trok de stoute schoenen aan en stelde een vraag over 1% ziekmelden en volledig werken. Het antwoord stelde haar gerust en haar leidinggevende werd op de hoogte gebracht.

Al met al was het een hele leuke dag en we hadden het niet willen missen. Overigens waren niet alle SW-bedrijven vertegenwoordigd. Volgens onze collega’s kwam dat omdat niet iedereen vrij kreeg van de werkgever. We vonden het wel jammer dat niet iedereen WerkSaam kende. Goed dat we er waren om uit te leggen waar wij ons bedrijf hebben en waar we voor staan.

Er werd afgesloten met een presentatie van Jörgen Raymann en sommigen zijn met hem op de foto gegaan.