Praat mee over positieve beïnvloeding leefstijl medewerkers

Praat mee over positieve beïnvloeding leefstijl medewerkers

Kun je de leefstijl van medewerkers vanuit het werk beïnvloeden? Wat zijn nu echt de succesfactoren? Praat daarover mee als SW-professional in twee SBCM-bijeenkomsten en verken het thema samen met wetenschappers en leefstijlexperts.

BRAVO

Medewerkers in de SW hebben vaker een ongezonde leefstijl en een slechtere gezondheid. Dat komt onder meer door hun slechtere sociaaleconomische positie en door lichamelijke of psychische beperkingen. Daarnaast neemt de gemiddelde leeftijd van medewerkers in de SW toe, waardoor  negatieve gezondheidseffecten van een ongezonde leefstijl vaker zichtbaar worden, ook op het werk. SW-bedrijven ontplooien dan ook allerlei initiatieven rond de BRAVO-thema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning) om medewerkers  te bewegen naar een gezondere leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan lunchwandelen, de gezonde kantine en sporten op het werk.

Inzichten vanuit wetenschap en praktijk

Er is veel (wetenschappelijk) onderzoek verricht naar leefstijlbeïnvloeding en er is veel praktijkkennis. SBCM brengt die kennis samen in twee sessies waarvoor professionals uit de SW-praktijk, bevlogen wetenschappers en leefstijlexperts worden uitgenodigd. In die twee sessies gaan we op zoek naar wat we van elkaar kunnen leren. Wat zijn de werkbare bestandsdelen van een succesvolle aanpak? Doel is om het verkregen inzicht te vertalen in praktische handvatten voor professionals – en waar mogelijk voor medewerkers zelf – zodat bestaande en nieuwe initiatieven effectiever kunnen worden ingezet. Ter voorbereiding wordt een korte verkenning uitgevoerd naar de stand van de wetenschap over dit onderwerp.

Doe je mee?

Werk je in de SW en ben je betrokken (geweest) bij initiatieven om een gezonde leefstijl te bevorderen? En wil je je ervaringen delen met collega’s en de wetenschap? Meld je dan aan voor de sessies.

Bijeenkomsten

  • De eerste bijeenkomst is op maandagmiddag 2 december in Utrecht. Vanaf 12.30 uur is er inloop met lunch en om 13.00 uur start de bijeenkomst.
  • De tweede bijeenkomst is in januari 2020 en duurt ook een dagdeel. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt later.

Meer informatie

Dit project is onderdeel van het meerjarenprogramma Ik ben aan de bal en wordt meegefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Heb je vragen? Neem dan contact op met: Diana Lettink, projectleider SBCM.
E: d.lettink@caop.nl
T: 06 22 09 56 34