Westrom-medewerker Limburgse TaalHeld 2019

Westrom-medewerker Limburgse TaalHeld 2019

Jeroen Rosbender, medewerker van SW-bedrijf Westrom in Roermond en omgeving, won op 9 september de Limburgse TaalHeldenprijs 2019 in de categorie ‘taalcursist’. Hij dingt mee naar de landelijke TaalHeldenprijzen die in januari 2020 worden uitgereikt.

Laaggeletterd

Rosbender (41) kreeg de prijs vanwege zijn bijzondere inzet voor een geletterd Nederland. Jarenlang had hij moeite met lezen en schrijven en hoorde hij bij de grote groep Nederlandse laaggeletterde mensen. Twee jaar geleden zag hij op de Limburgse tv een vriend van vroeger die net als Rosbender moeite had met lezen en schrijven, maar die dat op latere leeftijd had geleerd. Rosbender nam contact met hem op en ging vervolgens naar dezelfde school als die vriend.

Taalambassadeur

Rosbender is zelf inmiddels ‘taalambassadeur’ geworden: hij vertelt zijn ervaringen over laaggeletterdheid en leren lezen en schrijven op informatieavonden in dorpshuizen en op allerlei netwerkbijeenkomsten. Daarmee inspireert hij anderen. Lees het interview met Rosbender.

De TaalHeldenprijs is een initiatief van de Stichting Lezen en Schrijven om mensen te bedanken die zich bijzonder inzetten voor een geletterd Nederland.

Meer informatie