Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Staat gezond en veilig werken goed bij jullie op de agenda? Laat ons uiterlijk 15 september 2019 weten hoe jullie dit doen en maak kans op de Award Gezond en Veilig Werken met een geldbedrag  van 5.000, 3.000 of 2.000 euro. SBCM deelt alle goede voorbeelden om andere SW-organisaties te inspireren ook te werken aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Award 2019

SBCM looft deze award uit om aandacht te vragen voor arbo en goede praktijkvoorbeelden in de sector te kunnen delen. Meedoen is eenvoudig, de prijzen zijn aantrekkelijk en zowel grote als kleinere voorbeelden maken kans. Bovendien is het een mooie manier om het thema arbo (gezond en veilig werken) intern weer op de kaart te zetten en om jullie organisatie extern te profileren. Aan de award zijn naast een certificaat mooie geldbedragen te winnen om gezond en veilig werken in de organisatie verder te stimuleren.

Zowel grote als kleinere voorbeelden maken kans

We zoeken voorbeelden op één van de volgende arbeidsrisico’s: gezond en veilig werken bij detachering, psychosociale arbeidsbelasting,  gevaarlijke stoffen, agressie en geweld, en fysieke belasting. Uit het in 2018 uitgevoerde behoefteonderzoek bleek namelijk dat op deze arbeidsrisico’s verbetering mogelijk is.

Het gaat om voorbeelden die in jullie organisatie hebben gewerkt. Dat kunnen zowel kleine als grote(re) aanpakken of projecten zijn. Het hoeft dus niet altijd om een innovatieve tool te gaan, want soms zit de kracht juist in de inhoud of in de wijze waarop jullie het hebben aangepakt. Zo won vorig jaar de Tomingroep met hun aanpak op het gebied van roken. Niet zozeer vanwege de trainingen zelf, maar juist om de wijze waarop ze de training aanboden.

Hoe werkt het?

Hebben jullie een succesvolle aanpak op een van de genoemde arbeidsrisico’s, was de OR hierbij betrokken en zijn jullie bereid die aanpak met andere SW-organisaties te delen? Check dan de andere criteria en stuur jullie goede voorbeeld naar info.sbcm@caop.nl. Meedoen kan tot en met zondag 15 september 2019.

Uit alle inzendingen worden drie kandidaat-winnaars geselecteerd door een deskundige jury. De eerste prijs is een bedrag van 5.000, de tweede prijs is 3.000 en de derde 2.000 euro, te besteden aan een activiteit om gezond en veilig werken te stimuleren. De praktijkvoorbeelden van de winnaars en eventueel eervolle vermeldingen worden beschreven, zo mogelijk in beeld vastgelegd en door SBCM verspreid.

Meedoen?

Wil je meedoen, download dan het aanmeldformulier. Vul het in, voeg eventuele bijlagen toe en mail het geheel naar info.sbcm@caop.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM:

T: 06 22 09 56 34
E: d.lettink@caop.nl