Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Wat werkt in jouw organisatie om gezond en veilig werken onder de aandacht te brengen of houden? Deel uiterlijk 15 september je praktijkvoorbeeld met ons en maak kans op de Award Gezond en Veilig werken en een geldbedrag van € 5000, € 3000 of € 2000.

Award 2019

Gezond en veilig werken is in de SW een belangrijk thema om een passende en duurzame werkomgeving te creëren voor mensen met een kwetsbare positie. Uit een onderzoek van SBCM in 2018 kwam naar voren dat er extra aandacht is gewenst voor gezond en veilig werken bij:

  • detachering
  • psychosociale arbeidsbelasting
  • gevaarlijke stoffen
  • agressie en geweld
  • fysieke belasting

Daarom reiken we in 2019 de Award Gezond en Veilig Werken, inclusief een mooi geldbedrag, uit aan een organisatie die zich actief inzet op het gebied van een of meerdere van deze arbeidsrisico’s. Het hoeft niet om een veelomvattend project of een innovatieve tool te gaan (al mag dat wel). Soms zit de kracht juist in de manier waarop jullie het hebben aangepakt. Zo won vorig jaar de Tomingroep met hun aanpak roken, juist om de manier waarop ze de training aanboden.

Hoe doe je mee?

Hebben jullie een succesvolle aanpak op een van de genoemde arbeidsrisico’s, was de OR hierbij betrokken en zijn jullie bereid die aanpak met andere SW-organisaties te delen? Zo kun je meedingen naar de prijs:

Prijzen

Meedoen kan tot en met zondag 15 september 2019.

Uit alle inzendingen worden drie kandidaat-winnaars geselecteerd door een deskundige jury. De eerste prijs is een bedrag van € 5.000, de tweede prijs is € 3.000 en de derde € 2.000. Dit bedrag mogen de winnaars besteden aan een activiteit om gezond en veilig werken te stimuleren.

SBCM deelt alle goede voorbeelden van de winnaars (en eventueel eervolle vermeldingen) om andere SW-organisaties te inspireren ook te werken aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Kijk op de webpagina over de award of neem contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM:

T: 06 2095634
E: d.lettink@caop.nl