Oefenen met taal op Oefenen.nl en de WERK-portal.nl

Oefenen met taal op Oefenen.nl en de WERK-portal.nl

Wil je jouw medewerkers en/of cliënten laten oefenen met de Nederlandse taal? Op Oefenen.nl en de WERK-portal.nl zijn hiervoor verschillende online programma’s, zoals het vrolijke programma De Liedjeskast op Oefenen.nl. Dit taalprogramma heeft sinds kort ook een karaoke-versie waarmee deelnemers kunnen meezingen.

Taalprogramma’s op de WERK-portal.nl

Op de (gratis) WERK-portal.nl staan twee taalprogramma’s:
• Taal en Werk (NT2)
• Taal en Rekenen (NT1)
In beide programma’s oefenen de deelnemers met taal in de context van werk.
Daarnaast zijn de programma’s ‘Solliciteren’, ‘Aan de slag blijven’ en ‘Wat als je ziek bent’ ook geschikt om te oefenen met de Nederlandse taal. Van deze programma’s is zowel een Engelse en Arabische versie beschikbaar. De gesproken tekst in het Nederlands, maar geschreven teksten zijn vertaald en video’s ondertiteld. Hierdoor kunnen de programma’s ook ingezet worden om de Nederlandse taal beter te leren.

Taalprogramma’s op Oefenen.nl

Op Oefenen.nl staat een groot aanbod van taalprogramma’s: de serie Lees en Schrijf!, de serie Taalklas en programma’s als Oefen LINGO en De Liedjeskast. Van dit laatste programma is nu ook een karaoke-versie beschikbaar. In dit vrolijke taalprogramma leren deelnemers aan de hand van liedjes, ingezongen door bekende artiesten, de taalregels. Een leuk programma om tijdens een event binnen jouw bedrijf, zoals de SBCM online kennisweek Sterk aan het Werk, in groepsverband aan te bieden.

Licentiehouders van Oefenen.nl kunnen daarnaast gebruik maken van de standaard leerroutes taal. Deze leerroutes kunnen via het Volgsysteem van Oefenen.nl klaargezet worden voor een deelnemers. Ook kun je leerroute desgewenst aanpassen of zelf een leerroute samenstellen met (onderdelen) van diverse programma’s.

Samenwerking tussen SBCM en Oefenen.nl

Licentiehouders van Oefenen.nl kunnen via een eenmalige aansluitkosten van €15,- de SBCM programma’s op de WERK-portal.nl laten toevoegen aan de licentie. Voordeel is dat je als organisatie de programma’s van zowel Oefenen.nl als de WERK-portal.nl kan aanbieden via één platform. Met het Volgsysteem van Oefenen.nl kun je bovendien de programma’s van de WERK-portal.nl in een leerroute klaarzetten voor een (groep) deelnemer(s) en de voortgang monitoren.