Jörgen Rayman: ‘Ook in de 1,5 meter samenleving kunnen medewerkers in de SW zich ontwikkelen’

Jörgen Rayman: ‘Ook in de 1,5 meter samenleving kunnen medewerkers in de SW zich ontwikkelen’

Het Sterk aan het Werk festival gaat dit jaar online! Natuurlijk is het jammer dat er dit jaar geen live evenement is waar de medewerkers in de SW elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Maar dat is geen reden om het evenement in 2020 over te slaan. Online biedt namelijk ook geweldige kansen om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Eenvoudig om deel te nemen

Een belangrijk voordeel is dat dit jaar iedereen mee kan doen. Drempels als afstand en reistijd zijn er niet. Ook is het eenvoudiger voor SW-organisaties om medewerkers gelegenheid te geven om deel te nemen. Gedurende de week kan er elk moment mee worden gedaan aan de verschillende (korte) online activiteiten. En je hoeft uiteraard niet aan alles deel te nemen.    

Medewerkers stimuleren zich te ontwikkelen.

Het belangrijkste is dat je medewerkers ervaren dat leren voor iedereen werkt. Volgens Marjolijn Dölle, directeur bij WerkSaam Westfriesland, is dat zeker het geval. ‘Medewerkers werden door het festival getriggerd na te denken over hun eigen ontwikkeling. En ze leerden iets nieuws, bijvoorbeeld over e-learning’. De investering van vrije uren voor de medewerkers om deel te nemen heeft zich volgens Marjolein meer dan terugbetaald. Zij stimuleert haar medewerkers dit jaar weer mee te doen aan de online kennisweek Sterk aan het Werk. ‘De mensen vonden het festival vorig jaar stuk voor stuk geweldig. En dat niet alleen, het gaf hen ook een enorme boost in hun zelfvertrouwen.’

Jörgen Rayman rode draad tijdens de online kennisweek

Jörgen Raymann is de ‘presentator’ van de online kennisweek. Hij introduceert steeds het thema van de dag en maakt de challenge bekend. Ook is hij als presentator aanwezig bij de online prijsuitreiking van de Topperverkiezing 2020 en sluit hij de week af met een inspirerend video-optreden.

Doe je mee?

Wil je echt een succes maken van deze week in jouw organisatie? Zorg dan dat er één of twee ‘kartrekkers’ zijn die deze week goed onder de aandacht brengen binnen de organisatie (bij MT, direct leidinggevenden en de medewerkers zelf). Laat ons via dit formulier weten wie deze kartrekker(s) zijn, zodat wij ze van extra informatie kunnen voorzien.

Dinsdag 28 juli: online sessie om elkaar te inspireren

Wil jij met SBCM en ‘kartrekkers’/contactpersonen van andere SW-bedrijven sparren over het intern organiseren van deze week? Op dinsdag 28 juli van 12.00 tot 13.00 uur organiseren we een online sessie in Teams. We beantwoorden graag jullie vragen en faciliteren de kennisuitwisseling tussen de SW-bedrijven onderling.  Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info.sbcm@caop.nl, je ontvangt dan een link om via Teams aan deze sessie deel te nemen.  Of ga naar de informatiepagina Sterk aan het Werk . Hier vind je je ook de communicatie toolkit met diverse materialen om de online kennisweek intern binnen jouw organisatie onder de aandacht te brengen.