Online kennisweek Sterk aan het Werk een groot succes

Online kennisweek Sterk aan het Werk een groot succes

De online kennisweek Sterk aan het Werk van 21 september tot en met 25 september was een enorm succes. Veel organisaties hebben deelgenomen aan deze online kennisweek. En iedere organisatie én medewerker deed dat op haar of zijn eigen manier. We hebben veel mooie reacties, gedichten en liedjes mogen ontvangen als reactie op de challenges van Jorgen Raymann. Ook hebben we veel ingevulde bingokaarten retour gekregen. Zijn jouw medewerkers nog niet uitgeleerd? Dan hebben we goed nieuws. Alle materialen van de kennisweek blijven beschikbaar via de Werkportal.

Ervaringen van deelnemende organisaties

Ben jij benieuwd hoe andere organisaties de week hebben ervaren? Lees hieronder verschillende reacties van organisaties over hoe ze Sterk aan het Werk hebben ervaren.

Anton Zondag van Reestmond: ‘Uiteindelijk hebben 27 mensen van onze organisatie meegedaan, zij waren enthousiast en positief! Ze vonden de kennisweek interessant en de reacties van mensen was eigenlijk: “We willen meer!” De positieve ervaringen met Sterk aan het Werk geven ons extra handvatten om ook andere medewerkers enthousiast te maken om nieuwe dingen te leren. Dat doen we onder meer via een nieuwsbrief en door het bespreekbaar te maken op de afdelingen. Op die manier kunnen we de leerbehoeften in beeld brengen en daarop inspelen.’

Eveline Slappendel van UMC Utrecht is lid van het projectteam Netwerk Participatiewet. Zij vertelt: ‘We zitten in hele grote organisatie. We kunnen het dus niet met elkaar doen, maar we hebben wel veel aandacht besteed aan de kennisweek in de nieuwsbrief en in een app-groep. Mensen waren heel enthousiast en geïnteresseerd! Als volgend jaar de kennisweek weer plaatsvindt, dan doen we zeker weer mee. Het aanbod zag er goed uit. Niet al het aanbod was geschikt voor onze medewerkers, maar ze konden zelf kiezen wat ze interessant vonden. De leersnack over gebarentaal vonden wij als projectteam zelf ook heel interessant. Deze kunnen we als opstapje gebruiken voor de workshop die we hiervoor willen gaan organiseren.’

Carine Vet van Werkom: ‘Volgend jaar willen we hier als organisatie zeker weer aan meedoen!’

Verder leren met SBCM en de WERK-portal

Alle e-learnings van de kennisweek zijn nog online beschikbaar. Bekijk ze via via de pagina Leren werkt voor iedereen of ga naar de WERK-portal.

Wil je met jouw medewerkers nog meer doen met leren? Neem dan contact op met SBCM voor de mogelijkheden: info.sbcm@caop.nl.