Online inspiratie-bijeenkomst: ontdek wat de bibliotheek voor jouw SW-bedrijf kan betekenen

Online inspiratie-bijeenkomst: ontdek wat de bibliotheek voor jouw SW-bedrijf kan betekenen

Zoek je een goede samenwerkingspartner voor jouw sociale werkbedrijf? Een partner die de basisvaardigheden van jouw medewerkers kan versterken? Ontdek dan wat de bibliotheek kan betekenen. Zo verzorgen bibliotheken over het hele land cursussen of helpen ze mensen met vragen over de digitale overheid. Deze en nog veel meer voorbeelden komen voorbij tijdens de online bijeenkomst die SBCM in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek organiseert op donderdag 29 oktober 2020.

Boeken, cursussen, taalondersteuning en veel meer

Op een aantal plekken in het land werken SW-bedrijven al samen met de bibliotheek. Medewerkers van de bibliotheek komen bijvoorbeeld op locatie van het SW-bedrijf trainingen geven of medewerkers van het SW-bedrijf komen naar de bibliotheek. Een bibliotheek heeft tegenwoordig niet alleen maar de functie van boeken uitlenen, mensen kunnen er ook terecht voor cursussen of vragen over verschillende levensdomeinen en bijvoorbeeld ook hoe je moet omgaan met de digitale overheid. Een bibliotheek kan bijvoorbeeld een verwijsfunctie vervullen als mensen geldzorgen ervaren, moeite hebben met het aanvragen van toeslagen of andere formulieren van de overheid, of bijvoorbeeld ook als ze sociaaljuridische dienstverlening nodig hebben.

Online bijeenkomst: 29 oktober 2020

Op donderdag 29 oktober organiseert SBCM in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek een online bijeenkomst voor sociale werkbedrijven en bibliotheken. Wil jij meer weten over wat de bibliotheek voor jouw SW-bedrijf kan betekenen? Of werk je al samen met een bibliotheek en wil je jouw ervaringen met anderen delen? Meld je dan hier aan voor deze online sessie op donderdag 29 oktober van 15.00 uur tot 16.30 uur.