Praat mee: positieve beïnvloeding leefstijl medewerkers

Praat mee: positieve beïnvloeding leefstijl medewerkers

Kun je de leefstijl van medewerkers vanuit het werk beïnvloeden? Wat zijn nu echt de succesfactoren? Praat daarover mee als SW-professional in de volgende SBCM-bijeenkomst op 29 oktober 2020 en verken het thema samen met wetenschappers en leefstijlexperts.

De meeste SW-ondersteuners stimuleren medewerkers om gezonder te gaan leven. Toch blijven de uitdagingen groot. In het project ‘Leefstijl en nudges’ van het meerjarenprogramma ‘Ik ben aan de bal’ brengen we wetenschap en praktijk bij elkaar. Zo kunnen we informatie uitwisselen en van elkaar leren.

Dé leefstijlinterventie bestaat niet

De eerste bijeenkomst was in december vorig jaar. Onderzoekers vanuit Erasmus MC en de Universiteit van Maastricht én professionals uit de SW kwamen bijeen. Enkele conclusies? Dé leefstijlinterventie bestaat niet. Het aantal interventies waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is, is relatief laag. Vaak zijn deze interventies ‘slechts’ ten dele effectief. Wat werkt? Onder andere een participatieve aanpak waarbij aangesloten wordt bij de leefwereld van medewerkers én (het moment) van hun behoefte.  Ook onbewuste beïnvloeding door bijvoorbeeld aanpassingen op de werkvloer of in de organisatie van werk bieden kansen.

Meld je aan voor een online sessie op 29 oktober

Op 29 oktober van 14.00 tot 15.30 uur volgt een nieuwe online sessie waarin we samen terugblikken op de verkregen inzichten, nieuwe ontwikkelingen bespreken én deze samen vertalen naar praktische handvatten. Wil je meedoen? Meld je hier aan!

Logo ESF