Twee nieuwe bestuursleden voor SBCM

Twee nieuwe bestuursleden voor SBCM

Het paritaire bestuur van SBCM heeft twee nieuwe leden: Marco Schipper van de FNV en Nico Foppen van de CNV. Samen met de andere bestuurders van de werkgevers- en werknemersorganisaties in het SBCM-bestuur gaan ze zich inzetten om de missie van SBCM te realiseren en te zorgen voor maximale impact.

Die missie is: bijdragen aan passend, betaald en duurzaam werk voor mensen met een arbeidsbeperking of die om andere reden een grote afstand tot op de arbeidsmarkt hebben.

Opvulling vacatures bestuur SBCM

SBCM, het A&O-fonds en kenniscentrum voor sociale werkgelegenheid, wordt bestuurd door de werkgevers- en werknemersorganisaties VNG, Cedris, FNV en CNV. Schipper en Foppen vullen de vacatures op die door het vertrek van twee werknemersvertegenwoordigers waren ontstaan. Kijk voor een overzicht van alle bestuursleden op de website.

Even kennismaken

Marco Schipper (rechts) is namens de FNV bestuurder van SW-bedrijven in Zuid Nederland. Door zijn rol als gemeenteraadslid van Sittard-Geleen heeft hij ervaring in zowel de uitvoeringskant van gemeentelijk arbeidsparticipatiebeleid als in de politieke kant. In het SBCM-bestuur heeft hij de portefeuille ontwikkeling van SW- en Participatiewetmedewerkers.

Nico Foppen (links) is bestuurder van CNV Connectief en heeft een achtergrond in de onderwijssector. Hij houdt zich onder meer bezig met passend onderwijs in het basis- en voorgezet onderwijs en het mbo in de regio Noordoost-Nederland. In het SBCM-bestuur heeft hij de portefeuille duurzame inzetbaarheid van SW- en Participatiewetmedewerkers.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met Bruno Fermin, fondsmanager SBCM
E b.fermin@caop.nl
M  06 12 78 67 01