Webinar DiverSWerk: van automatten afwerken naar mondkapjes naaien

Webinar DiverSWerk: van automatten afwerken naar mondkapjes naaien

Bij IBN in Uden heeft tijdens de coronaperiode een omschakeling in werksoorten plaatsgevonden. Waar medewerkers in maart nog automatten afwerkten, maakten ze nog geen maand later mondkapjes, beschermschotten en spatmaskers. Hoe hebben ze deze draai gemaakt? Welke belangrijke lessen nemen ze mee? Welke successen hadden ze vooraf niet kunnen voorzien? Wat is er bedrijfsmatig nodig om deze nieuwe werksoort in rap tempo te integreren? Dat bespreekt Wim van Wanrooij, directeur services van IBN, tijdens een webinar op dinsdag 7 juli van 15.00 tot 16.30 uur. Het webinar wordt georganiseerd door het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.

Het webinar wordt geopend met een gesprek tussen Carlijn Tempelaars, organisatieadviseur bij Qidos, en Wim van Wanrooij. Dit gesprek vindt plaats op basis van ingestuurde vragen door de Inspiratiegroep DiverSWerk. Na dit gesprek kunnen deelnemers van het webinar verdiepingsvragen stellen. Wil je vooraf meer informatie over deze casus? Kijk dan naar de vlog van Van Wanrooij of lees het premium-artikel uit het NRC van zaterdag 20 juni waarin IBN het perspectief van medewerkers centraal zet.  

Aanmelden webinar

Ben je een SW-professional en wil je je aanmelden voor het webinar? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier. Je ontvangt dan een agenda-uitnodiging met een link naar de webinar in Microsoft Teams.

DiverSWerk

Dit webinar wordt georganiseerd door het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid  vanuit het project ‘DiverSWerk’. Het doel van dit project is om samen met SW-bedrijven te onderzoeken hoe er meer diversiteit in het werk binnen de sociale werkbedrijven gecreëerd kan worden. Professionals die werkzaam zijn in organisaties die sociale werkgelegenheid bieden hebben zich hiervoor verenigd in de Inspiratiegroep DiverSWerk, waarin leren van en met elkaar voorop staat.

Ook deelnemen aan de Inspriratiegroep DiverSWerk?

Als deelnemer van de Inspiratiegroep DiverSWerk word je per e-mail op de hoogte gehouden en heb je de mogelijkheid om samen met ons de bijeenkomsten en andere activiteiten inhoudelijk voor te bereiden. De tijdsinvestering is afhankelijk van in hoeverre je betrokken wilt worden bij een of meerdere thema’s. Lees hier meer over de inspiratiegroep DiverSWerk en de mogelijkheid tot aanmelden.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Paula Mensink (p.mensink@caop.nl)