Doe mee met het Voorjaar van duurzame inzetbaarheid – 12 april t/m 2 juli 2021

Doe mee met het Voorjaar van duurzame inzetbaarheid – 12 april t/m 2 juli 2021

Op duurzame inzetbaarheid is niemand tegen, maar hoe zorg je voor draagvlak? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? En hoe maak je in kleine stapjes het verschil met duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Tijdens het Voorjaar van Duurzame inzetbaarheid komen deze vragen aan bod. Doe jij al mee? Je kunt je op elk gewenst moment aansluiten.

ESF-programma ‘ik ben aan de bal’

In het Voorjaar moedigen we je aan om met de opbrengsten van het ESF-programma Ik ben aan de bal,  ‘de wedstrijd van duurzame inzetbaarheid’ te winnen. Investeren in groei, gezondheid en plezier is te vergelijken met het spelen van een teamsport binnen je organisatie. Wij helpen je met de voorbereiding. Denk aan de tactiek, de materialen en de speeldata via de voor- en nabeschouwingen die we sturen en op onze website te vinden zijn. Daarnaast organiseren we verschillende online cafés en hulplijnen zodat jij zelf aan de slag kunt met het thema duurzame inzetbaarheid.

Pijlers groei, gezond en plezier

Het Voorjaar van Duurzame inzetbaarheid bestaat uit meerdere blokken. Tijdens de komende drie blokken staan de pijlers groei, gezond en plezier & versterken van DI-beleid centraal:

BLOK 1. Groei van 10 t/m 21 mei – Zorgen dat medewerkers nieuwsgierig blijven naar nieuwe dingen. Hoe kunnen zij daar stappen in zetten? Lees meer over het thema Groei.
 
BLOK 2. Gezond van 31 mei t/m 11 juni – Ga in gesprek met medewerkers over het creëren van een goede balans tussen werk en ontspanning en tussen gezond eten en bewegen. Lees meer over het thema Gezond.
 
BLOK 3. Plezier & versterken van DI-beleid van 21 juni t/m 2 juli – Hoe zorg je dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan? Wat kunnen zij daar zelf in doen? En hoe zorg je voor een stevig DI-beleid in jouw organisatie? Lees meer over het thema Plezier & versterken van DI-beleid.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over het Voorjaar van Duurzame Inzetbaarheid op de website en meld je aan: https://www.sbcm.nl/voorjaar-duurzame-inzetbaarheid