Gebruik jij al QR-codes om leren op de werkvloer te stimuleren?

Gebruik jij al QR-codes om leren op de werkvloer te stimuleren?

Met de korte online module Scan me! leer je in tien minuten om zelf QR-codes te maken. In de module vind je inspirerende voorbeelden van de manier waarop organisaties QR-codes inzetten om leren (op de werkvloer) te stimuleren. Heeft jouw bedrijf ook een inspirerend voorbeeld? We horen het graag!

QR-codes maken? Supereenvoudig!

Opleidingscoördinator Dzenita Alibegic van werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt volgde de module Scan me! Haar ervaring: ‘Het is inderdaad supereenvoudig om zelf QR-codes te maken. We hebben nu een beetje geëxperimenteerd om medewerkers bekend te maken met QR-codes. Er is bijvoorbeeld een QR-code waarmee je direct naar de e-learning Basisveiligheid op de WERK-portal.nl gaat. In de toekomst willen we meer gebruik gaan maken van QR-codes, bijvoorbeeld om anderstaligen te helpen bij het leren van Nederlandse begrippen. Denk aan een QR-code op een kopieerapparaat. Door de QR-code te scannen zie je hoe het apparaat heet in het Nederlands en in andere talen.’

Scan me!-module

De module Scan me! is gratis te gebruiken en is geschikt voor smartphone, tablet en desktop. Je doorloopt de module al in 10 minuten. Ga direct naar de module Scan me!. De tool is ontwikkeld in het kader van het ESF-deelproject Anders mobiel leren, onderdeel van het SBCM-project Samen aan de bal in de SW.

Goede voorbeelden?

Zijn er in jouw bedrijf goede voorbeelden van het gebruik van QR-codes? We horen het graag!

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar p.mensink@caop.nl.