Het Voorjaar Van Duurzame Inzetbaarheid: 12 april – 2 juli 2021

Het Voorjaar Van Duurzame Inzetbaarheid: 12 april – 2 juli 2021

Voor mensen die moeite hebben met leren, of die vanwege bijvoorbeeld een beperking meer te stellen hebben met hun gezondheid, betekent werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid vaak een extra uitdaging. Toch is het juist ook voor hen belangrijk om te investeren in duurzame inzetbaarheid (DI). Om mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt, later fit met pensioen te kunnen, maar ook om plezier te houden in wat je doet. Daarom organiseert SBCM van 12 april tot en met 2 juli het Voorjaar van duurzame inzetbaarheid.

Tijdens dit Voorjaar delen we de opbrengsten uit het meerjarenprogramma Samen aan de bal in de SW. Een programma, medegefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF), om duurzame inzetbaarheid in de SW te versterken. Samen met sociale werkbedrijven hebben we antwoorden gezocht op een groot aantal specifieke uitdagingen rond duurzame inzetbaarheid.

Programma Voorjaar van DI

In blokken van steeds twee weken staat telkens één van de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid centraal: groei, gezond en plezier. We starten met een overkoepelend blok over hoe je beleid rond duurzame inzetbaarheid (verder) kunt versterken. Bekijk alvast een vooruitblik op het programma.

Inspiratiemails en online cafés

Aan het begin en aan het einde van elk blok ontvang je een mail vol inspiratie: de voor- en nabeschouwing. Je vindt hierin achtergrondinformatie, praktijkverhalen, ontwikkelde tools en nog veel meer. Daarnaast kun je deelnemen aan de online cafés die we organiseren. Tijdens deze cafés kunnen ervaringen, inzichten en praktische tips met elkaar worden uitgewisseld, telkens rond één specifieke uitdaging. Ook is er een hulplijn waar je terecht kunt voor vragen. Bekijk hier de kalender met het programma voor het Voorjaar.

Iedereen is nodig

Duurzame inzetbaarheid vraagt om maatwerk, want iedere medewerker en ieder sociaal werkbedrijf is anders. Bovendien veranderen mogelijkheden en behoeften steeds. Duurzame inzetbaarheid is ook iets waar je samen aan werkt: iedereen is nodig. Net als bij voetbal is er een team van mensen om je heen om je zo goed mogelijk te laten presteren.

En niemand hoeft op nul hoeft te beginnen. Iedereen draagt vanuit haar of zijn rol al bij aan de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid: groei, gezond en plezier. In het Voorjaar van DI willen we iedereen uitdagen een stap(je) te zetten, want dan kunnen we samen een groot verschil maken. Wat die stap is, bepaal je zelf en is afhankelijk van je rol, de tijd die je hebt en de fase waarin jouw organisatie zich bevindt.

Doorkijkje naar blok 1: aan de slag (blijven) met DI

DI-beleid opzetten en uitvoeren is vaak een uitdaging. Want waar begin je, welke aanpak kies je en hoe krijg je iedereen mee? Maar ook: hoe zorg je dat het onderwerp van gesprek blijft? En hoe maak je het onderdeel van het DNA van de organisatie?

Tijdens dit blok Aan de slag (blijven) met Duurzame inzetbaarheid is er een Hulplijn waar je terecht kunt voor vragen rondom duurzame inzetbaarheid.

–          Deze Hulplijn is op donderdag 22 april, van 12:00-13:00 uur.

Je kunt de Hulplijn ook telefonisch bereiken via 070 376 5847 of via de mail: info.sbcm@caop.nl,

Meer informatie over het programma volgt binnenkort op deze website. Wil je niets missen en op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten?