Nieuw: Toolbox OR in duidelijke taal!

Nieuw: Toolbox OR in duidelijke taal!

Het werk in een ondernemingsraad (OR), is leuk én interessant! Maar hoe leg je aan je collega’s of medewerkers uit wat de OR doet? En waarom het zo leerzaam is om lid te zijn van ondernemingsraad? Op www.mzsw.nl/orinduidelijketaal vind je allerlei praktische en inspirerende video’s, infographics en checklists over het OR-werk. Bijvoorbeeld over wat de OR doet, wat de voordelen zijn van OR-lidmaatschap en wat je kunt leren als je in de OR zit. OR in duidelijke taal dus!

OR-leden aan het woord: waarom is het OR-werk zo leuk?

Er is nu een video beschikbaar waarin OR-leden van Laborijn vertellen over hun werkzaamheden in de OR. In duidelijke taal leggen ze uit waarom ze het leuk vinden om onderdeel te zijn van de ondernemingsraad. Ook vertellen ze wat het OR-werk inhoudt. Bekijk hieronder de video van Laborijn.

Informatie voor (nieuwe) OR-leden én medewerkers

In de verschillende infographics en checklists wordt in eenvoudige taal uitleg gegeven over medezeggenschap. Ook kunnen mensen die twijfelen om zich verkiesbaar te stellen, een korte test doen om te zien wat hun meerwaarde in de OR zou zijn. Voor medewerkers en leidinggevende is er bovendien een praktische handreiking met een overzicht van de belangrijkste rechten, taken en verantwoordelijkheden.

Bekijk de toolbox op: www.mzsw.nl/orinduidelijketaal