Samen met een bibliotheek ontwikkeling van medewerkers stimuleren

Samen met een bibliotheek ontwikkeling van medewerkers stimuleren

Een bibliotheek kan voor een SW-bedrijf een goede samenwerkingspartner zijn om ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. De e-learningprogramma’s van SBCM en Cedris op de WERK-portal.nl en de programma’s van Oefenen.nl kunnen daarbij goed ingezet worden. 

‘Leer mij ze kennen’

De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert in april ‘Leer mij ze kennen’, maand van de educatieve programma’s. Op vier donderdagmiddagen (1, 8, 15 en 22 april) zijn er voor medewerkers en vrijwilligers binnen de bibliotheken online live-sessies, workshops, filmpjes, podcasts, digitale marktkramen en nog veel meer. Elke donderdagmiddag kun je kiezen welke sessies je volgt tussen 13.00 en 16.30 uur. Ook SBCM is tijdens ‘Leer mij ze kennen’ elke donderdagmiddag aanwezig met een digitale marktkraam waar mensen terecht kunnen met vragen.

Lees meer over Leer mij ze kennen.

Sessie van SBCM en Oefenen.nl

SBCM verzorgt samen met Oefenen.nl op 22 april een sessie over het aanbod van e-learningsprogramma’s op de WERK-portal.nl en Oefenen.nl. Alle bibliotheken hebben via de KB een licentie op Oefenen.nl. Bibliotheken (en andere organisaties met een licentie op Oefenen.nl) kunnen er zelf voor kiezen aan deze licentie ook de programma’s van de WERK-portal.nl toe te voegen. Voordeel is dat een bibliotheek dan alle programma’s via één platform aan deelnemers kan aanbieden en daarbij ook gebruik kan maken van het volgsysteem van Oefenen.nl. In deze sessie hoor je ook hoe bibliotheek Kennemerwaard en SW-bedrijf WNK samenwerken en hoe zij de e-learningprogramma’s inzetten. Lees meer over deze sessie.

Praktijkvoorbeelden

Voorbeelden van samenwerkingen tussen bibliotheken en SW-bedrijven kwamen op 29 oktober aan de orde in een online inspiratiesessie die SBCM organiseerde in samenwerking met de KB. Lees het verslag van deze bijeenkomst. Op de website van Probiblio staat een mooi voorbeeld over de samenwerking tussen SW-bedrijf de MareGroep en Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek.