Training: duurzame inzetbaarheid voor de OR in de SW

Training: duurzame inzetbaarheid voor de OR in de SW

Wil je duurzame inzetbaarheid op de agenda van de overlegvergadering hebben en houden? Blijf aan de bal en schrijf je in voor de training die speciaal voor leden van ondernemingsraden is ontwikkeld.

Praktische online training

Binnen de sociale werkgelegenheid is duurzame inzetbaarheid (DI) een belangrijk thema: hoe blijf je als medewerker met plezier en in goede gezondheid aan het werk, liefst tot aan je pensioen? Ondernemingsraden kunnen daarbij een belangrijke stimulerende rol spelen. Maar dan moet je goed in het spel zitten. In deze online training van vier keer een halve dag krijg je praktische informatie over wat DI inhoudt, in welke opzichten je organisatie nog verbeteringen kan aanbrengen, hoe je er als OR op een goede manier grip op kunt houden en hoe je het gesprek erover voert met de bestuurder. Door met 2 of 3 leden van je OR deel te nemen heeft de training een optimaal effect en zorg je meteen voor goede borging van de aanpak in de OR en in de organisatie als geheel.

Data en tijden

  • dinsdag 13 april 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 1: Wat is DI? De elementen helder krijgen. Kiezen waar kansen liggen.
  • dinsdag 20 april 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 2: Arbo, WOR, DI-checklist maken.
  • dinsdag 25 mei 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 3: Evaluatie van gesprek bestuurder-OR.
  • dinsdag 1 juni 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 4: Afsluitende sessie via een doelenboom en DI in de OR zelf.

Elke sessie duurt inclusief pauzes 3,5 à 4 uur. Er is variatie in werkvormen.

Het maximale aantal cursisten is 10. Met dat aantal is goede interactie mogelijk.

Incompany

Je kunt ook met de hele OR een incompany-cursus volgen. Die is ook online. Invulling van datum en tijdstip worden bepaald in overleg tussen de OR en de trainer.