Bekijk de compilatievideo van het Festival Sterk aan het Werk

Bekijk de compilatievideo van het Festival Sterk aan het Werk

In oktober organiseerde SBCM het festival Sterk aan het Werk om leren en ontwikkelen van SW- en Participatiewetmedewerkers nog sterker op de kaart te zetten. Onderdeel van het festival was een live festival-dag op 11 oktober in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Circa 200 medewerkers van 14 SW-bedrijven namen deel aan deze dag. Naast een plenair programma, konden de deelnemers verschillende workshops volgen, bijvoorbeeld over Andere culturen, Gebarentaal, Werkplezier, Gezonde leefstijl  en Leerstijlen. Bekijk onderstaande compilatievideo om een indruk te krijgen van deze dag.

Aanwezig was ook Ivo Korte, algemeen directeur van de Tomingroep in Hilversum. Hij was meegekomen naar het festival, omdat één van zijn medewerkers door de jury was geselecteerd als finalist voor de Topperverkiezing 2022.

Wij vinden het heel belangrijk om iedere jaar met iedereen in gesprek te gaan met de vragen: Wat kun je? Wat wil je? En hoe gaan we daar samen komen? – Ivo Korte

Festival-app en festivalkrant 

Naast de live dag konden medewerkers meedoen met online activiteiten via de festival-app Lerenwerktvooriedereen.nl. Deze app blijkt ook na het festival voor iedereen gratis beschikbaar. Lees meer over deze app.

Verder is er dit jaar voor het eerst een festivalkrant uitgebracht met offline leeractiviteiten. In de krant staan dezelfde thema’s als in de festival-app centraal: Digitale vaardigheden; Taal & Cultuur; Geld & Rekenen; Gezond & Veilig werken; Prettig Samenwerken. SW-bedrijven konden een gratis oplage van de krant voor medewerkers bestellen.

We horen graag hoe het festival is ervaren!

Bedrijven die een contactpersoon aan ons hadden doorgegeven voor het Festival, hebben een online vragenlijst ontvangen om feedback op het festival te geven. Heb je deze niet ontvangen, maar wil je wel feedback geven? Vul dan deze online vragenlijst in!