De WERK-portal.nl, het gratis scholingsinstrument in de SW. Gebruik jij het al?

De WERK-portal.nl, het gratis scholingsinstrument in de SW. Gebruik jij het al?

De WERK-portal.nl is een gratis scholingsinstrument dat op een flexibele manier ingezet kan worden door (inclusieve) werkgevers en organisaties die mensen toeleiden naar werk. Op de WERK-portal.nl staan meer dan 25 gratis online leerprogramma’s voor mensen zonder startkwalificatie, vooral gericht op het versterken van basis- en werknemersvaardigheden. Dankzij audio-ondersteuning en ondersteunend beeldmateriaal zijn de programma’s zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen. De programma’s kunnen zelfstandig doorlopen worden. Daarnaast zijn ze geschikt om in groepsverband en/of in combinatie met andere (eigen) leermiddelen te gebruiken. 

De huidige (gratis) website WERK-portal.nl bestaat sinds 2019. Het aanbod aan programma’s is sindsdien flink uitgebreid en een aantal programma’s zijn geactualiseerd. Het aanbod bestaat uit programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal op het werk en omgaan met de computer en social media.

Onlangs is de website aangepast aan de digitoegankelijkheidseisen. Dit geldt nog niet voor alle programma’s. Wel zijn alle programma’s audio-ondersteund.

Voor professionals

Op de WERK-portal.nl vind je ook ondersteunende materialen bij de programma’s, zoals handreikingen en werkbladen. Je vindt deze onder de knop Voor organisaties. Je vindt hier ook gratis online leerprogramma’s voor professionals, zoals jobcoaches, HRM-adviseurs en (direct) leidinggevenden. Denk bijvoorbeeld aan programma over Schuldenproblematiek op de werkvloer en de re-integratie. Of een programma over het begeleiden van medewerkers met een psychische aandoening.

Ben je benieuwd hoe je de WERK-portal.nl met andere materialen en werkvormen kan inzetten (blended learning). Bekijk dan de webinar over hoe je de WERK-portal kunt inzetten in een blended leertraject.

Ervaringen met de WERK-portal.nl

De online leerprogramma’s op de WERK-portal.nl worden al door veel bedrijven ingezet. In een video vertelt de directeur van sociaal werkbedrijf Voorne Putten Werkt over hoe zij de WERK-portal.nl inzetten. Bekijk ook een video over de ervaringen van een eindgebruiker.

Meer weten?

Heb je vragen, opmerkingen of tips over de WERK-portal.nl? Of heb je misschien een mooi voorbeeld van hoe de WERK-portal.nl binnen jouw organisatie wordt ingezet? Stuur dan een e-mail naar: werkportal@sbcm.nl