Handreiking: Op weg naar een rookvrij organisatie

Handreiking: Op weg naar een rookvrij organisatie

Roken komt vaker voor onder mensen met een lagere sociaaleconomische status, zoals mensen met een lager opleidingsniveau of lager inkomen. De medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven behoren hier voor het grootste gedeelte ook toe. Gelukkig zijn veel sociaal werkbedrijven actief in de aanpak van roken. Wil jij je laten inspireren om een rookvrije organisatie te worden? In de handreiking ‘Op weg naar een rookvrije organisatie’ vind je methodieken die je kunt inzetten.

Overzicht van methodieken

Welke methodieken kun je inzetten op weg naar een rookvrije organisatie en welke past bij jouw organisatie? Dat kun je achterhalen door de handreiking ‘Op weg naar een rookvrije organisatie’ te lezen. In de handreiking staat de aanpak van vier sociaal ontwikkelbedrijven beschreven via verschillende aanbieders. Daarnaast staat ook beschreven in hoeverre de aanpak werkzame elementen bevat, zoals die beschrijven zijn in het onderzoek ‘Stoppen-met rokeninterventies voor mensen met een lagere sociaaleconomische positie’ van Trimbos, IVO en Amsterdam UMC. Veel medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven behoren tot deze groep.

Ben je benieuwd naar de resultaten van de aanpak en tips van de vier bedrijven? Download dan de handreiking “Op weg naar een rookvrij organisatie”.