Hoe vitaal zijn jouw medewerkers? Ga het gesprek aan met de Vitaliteitsscan!

Hoe vitaal zijn jouw medewerkers? Ga het gesprek aan met de Vitaliteitsscan!

Uiteraard vind je het belangrijk dat jouw medewerkers zich vitaal voelen en dat zij goed hun werk kunnen doen. Maar hoe kun je de vitaliteit bevorderen of dit bespreekbaar maken? Vitaliteit is nu eenmaal een onderwerp dat soms lastig concreet te maken of bespreekbaar is met medewerkers. Daarom heeft SBCM een laagdrempelige vitaliteitsscan ontwikkeld dat hierbij kan helpen.

Inzicht in vitaliteit

De Vitaliteitsscan geeft medewerkers van sociale werkbedrijven inzicht in hun vitaliteit. Hoe vitaal zijn zij en wat kunnen ze doen om nog vitaler te worden? Medewerkers kunnen aan de hand van een aantal eenvoudige vragen over de thema’s gezond werken en leven, blijven groeien en plezier inzicht krijgen in hun vitaliteit. Nadat zij de vragen beantwoord hebben, volgt de uitkomst. Hoe scoort een medewerker op deze drie thema’s? De uitkomsten bieden aanknopingspunten voor een gesprek en medewerkers krijgen per thema een aantal tips om nog vitaler te worden. De terugkoppeling is waarderend, motiverend en nodigt uit om direct aan de slag te gaan met de tips.

Praktische informatie

Wil jij weten hoe het ervoor staat met de vitaliteit van jouw medewerkers om hier vervolgens over in gesprek te gaan? Laat medewerkers de scan online invullen of download een papieren versie die je vervolgens kunt uitprinten. Meer informatie en tips over hoe je de scan kunt inzetten, vind je in de handleiding. Daarnaast heeft SBCM ook een productpagina van de Vitaliteitsscan. De scan is ook opgenomen als onderdeel in de e-learning Geef KLEUR aan je WERK op de WERK-portal.nl.