Maak kennis met Petra Oldenhage; de nieuwe SBCM adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Maak kennis met Petra Oldenhage; de nieuwe SBCM adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Petra Oldenhage werkt per 1 april voor SBCM als adviseur op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Vanuit haar rol ondersteunt zij sociale werkbedrijven om iedereen tot aan zijn pensioen gezond en gemotiveerd aan het werk te houden. De komende periode maakt Petra graag nader kennis met organisaties om optimaal te kunnen aansluiten bij de behoefte van medewerkers en werkgevers uit de sector.

Laat medewerkers regie nemen over eigen inzetbaarheid

Petra heeft een achtergrond in de psychiatrie en ouderenzorg. De laatste jaren heeft zij zich vooral beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid voor medewerkers van een zorgorganisatie. “Voor mij betekent duurzame inzetbaarheid dat iedereen in staat gesteld wordt om tot aan zijn pensioen betekenisvol werk te kunnen verrichten op een gemotiveerde en gezonde manier. Dat gaat veel verder dan een appel in de kantine of een e-learning over veiligheid aanbieden. Mijn inziens gaat het erover dat een organisatie de voorwaarden biedt om medewerkers waar mogelijk zelf de regie te laten nemen over hun eigen inzetbaarheid. En dat vanuit een heel breed kader: van opleiden tot werkplekondersteuning en van veilig werken tot ondersteuning bij persoonlijke zaken als financiële zelfregie en assertiviteit.”

Grote uitdaging

“Overal in Nederland is duurzame inzetbaarheid een grote uitdaging, gezien de krappe arbeidsmarkt, de vergrijzing en de snelle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen”, aldus Petra. “SBCM kan de sector hierbij helpen door handvatten aan te reiken, mee te denken en te faciliteren. De behoefte van de praktijk is hierin leidend.”

Maak kennis met Petra

Hoewel Petra nog maar net gestart is en nog lang niet alles gezien heeft, is zij al onder de indruk van wat er in de sector gebeurt. “Ik zie met hoeveel betrokkenheid en empathie iedereen bezig is om het werk elke dag een stukje beter te maken. Ik ben daarom heel blij dat ik hieraan mijn steentje mag bijdragen!” Heb jij een vraag voor Petra of wil je met haar van gedachten wisselen? Je kunt haar benaderen via p.oldenhage@caop.nl.