Nieuwe incompany-training: Gebarentaal op de werkvloer

Nieuwe incompany-training: Gebarentaal op de werkvloer

De nieuwe incompany-training Gebarentaal op de werkvloer is in het trainingsaanbod van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid opgenomen. Gebarentaal op de werkvloer zorgt voor meer begrip en betere communicatie tussen horende en slechthorende medewerkers. Daarnaast stimuleert het de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers met een auditieve beperking. De gratis e-learning Gebarentaal op de werkvloer vormt de basis voor deze training.

Workshop

Op donderdag 21 april 2022 konden organisaties deelnemen aan een gratis workshop om zo een indruk te krijgen van deze nieuwe incompany-training. In drie uur tijd maakten zij kennis met veel voorkomende gebaren, de mogelijkheden om op de werkvloer gebruik te maken van tolken en waarom het zo belangrijk is om beter te leren communiceren met mensen met een auditieve beperking. De deelnemers hadden met elkaar gemeen dat ze graag beter wilden communiceren met hun medewerkers om hen zodoende meer werkplezier te laten ervaren of beter mee te nemen in dat wat er op de werkvloer besproken wordt. De workshop was vooral uitvoerend: in korte tijd werden belangrijke, veelvoorkomende woorden op de werkvloer geoefend. Het mooie hiervan is dat de aanwezigen deze gebaren direct op de werkvloer kunnen toepassen.

Praktische informatie

Ben je geïnteresseerd in de incompany-training Gebarentaal op de werkvloer en wil je mogelijk deelnemen? Geef dan jouw interesse door via info@inclusiefwerkt.nl. Lukte het je niet om op 21 april aanwezig te zijn, maar wil je wel meer over dit onderwerp leren? Kom dan naar de gratis online sessie op woensdag 18 mei van 10:00 tot 11:00 uur. In deze sessie vertelt Nienke Fluitman, expert en gebarendocent, meer over gebarentaal op de werkvloer en andere aspecten zoals de Tolksvoorziening. Ook hoor je hoe je de gratis e-learning Gebarentaal op de werkvloer en (betaalde) incompany training kunt benutten binnen jouw organisatie. Wil je bij deze online sessie aanwezig zijn, meld je dan aan via het aanmeldformulier.