Prijswinnaars van de Topperverkiezing 2022

Prijswinnaars van de Topperverkiezing 2022

Tijdens de live festival-dag op 11 oktober zijn de drie regionale prijswinnaars door de jury van de Topperverkiezing bekend gemaakt. De winnaars per regio zijn:

Regio Zuid: Theresia van den Hurk van IBN
Theresia bleef met steeds meer zelfvertrouwen nieuwe dingen leren. Zij liet daarmee anderen en vooral haarzelf versteld staan!

Regio Midden: Kenneth Jalimsingh van FermWerk
Kenneth laat zien dat je nooit te oud bent om te leren! Ook op latere leeftijd kan je nog leren lezen en schrijven.

Regio Noord: Ruud Ippel van Larcom
Ruud weet door zijn eigen leerervaringen nu anderen te stimuleren in hun ontwikkeling. 

Alle prijswinnaars ontvingen een mooi bos bloemen, een certificaat en een leuke prijs. De drie regionale prijswinnaars ontvingen daarnaast nog een dikke-duimtrofee. Bekijk hier de verhalen van de drie prijswinnaars en wie de andere finalisten van 2022 waren.

Doel van deze verkiezing

Met het Sterk aan het Werk festival en de Topperverkiezing wil SBCM een extra impuls geven aan Leven Lang Ontwikkelen in de sector. Medewerkers in de SW zien vaker dan gemiddeld er tegenop om nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger negatieve schoolervaringen hebben gehad of het gevoel hebben het toch niet te kunnen. Met het festival wil SBCM medewerkers laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn, op verschillende manieren kan en dat het veel kan opleveren. Daarnaast kunnen Toppers die met doorzettingsvermogen drempels overwonnen hebben om nieuwe dingen te leren anderen inspireren ook stapjes te maken in hun ontwikkeling.

Jurylid Maurice de Greef (UNESCO Leerstoelhouder Volwasseneducatie aan de vrije universiteit Brussel) verwoordde in zijn videoboodschap voor alle aanwezigen op de festivaldag mooi wat Toppers zijn. De andere twee juryleden waren Marco Schipper (bestuurder van de FNV en bestuurslid van SBCM) en Arend Pieterse (directeur Cedris en bestuurslid van SBCM).