Special Sterk aan het Werk

Special Sterk aan het Werk

Hoe vanzelfsprekend blijvend ontwikkelen en leren ook klinkt, dit is het niet altijd. Medewerkers kunnen drempels ervaren om iets nieuws te proberen; zij vinden het spannend of hebben het idee niets nieuws te kunnen leren. En dat terwijl zij vaak veel meer kunnen dan ze zelf denken!

Bedrijven hebben ontwikkelen hoog op de agenda staan, maar het blijft lastig hier concreet invulling aan te geven. Om sociale werkbedrijven te helpen concreet invulling te geven aan ontwikkelen én om medewerkers te inspireren aan de slag te gaan met hun ontwikkeling, organiseert SBCM voor de vierde keer op rij het Sterk aan het Werkfestival. In de special vind je handvatten om met het festival leren en ontwikkelen in jouw organisatie een succes te maken.

Doe jij mee?

Besteed in de week van 10 tot en met 14 oktober 2022 extra aandacht aan ontwikkelen. Breng het festival op een leuke manier onder de aandacht van medewerkers en laat ze ervaren hoe leuk het is om te leren. Online én offline. Laat medewerkers op de volgende manieren meedoen:

 1. Online: de online activiteiten worden aangeboden via de Sterk aan het Werk-webapp. De webapp is eenvoudig in gebruik, zodat medewerkers via hun smartphone, tablet of computer zelf aan de slag kunnen. De teksten in de app zijn geschreven op taalniveau 1F en de app is voorzien van ingebouwde voorleesfunctie.

  In de webapp kunnen medewerkers dagelijks online meedoen aan leuke en laagdrempelige activiteiten op vijf thema’s: digitale vaardigheden, geld en rekenen, taal en cultuur, gezond en veilig werken en samenwerken. 
   
 2. Offline: voor medewerkers die de voorkeur geven aan offline activiteiten is er de Sterk aan het Werk festivalkrant. Deze festivalkrant staat vol met leuke opdrachten, puzzels en quizzen die eenvoudig op papier kunnen worden gemaakt.

  Heb je al doorgegeven hoeveel exemplaren jouw organisatie wil ontvangen? Doe dit zo spoedig mogelijk door te mailen naar info.sbcm@caop.nl. Bestellen is mogelijk zo lang de voorraad strekt.

 3. Fysiek: de leukste manier om mee te doen, is natuurlijk fysiek! Op 11 oktober organiseert SBCM daarom het live festival in het Spoorwegmuseum Utrecht. Deelnemers kunnen op deze dag meedoen aan allerlei leuke en leerzame workshops over bijvoorbeeld het individuele ontwikkelgesprek, omgaan met sociale media, samenwerken en nog veel meer. Ook maken we op 11 oktober de prijswinnaars van de Topperverkiezing 2022 bekend!

  Zien we jullie daar? Wil je een groep medewerkers laten deelnemen aan het live festival? Neem dan contact op met SBCM via info.sbcm@caop.nl of (070) 376 58 47. Vol is vol, dus wees er snel bij!

Meer informatie

Als organisatie bepaal je zelf hoe intensief je meedoet aan het festival. Alle beetjes helpen om medewerkers te stimuleren bij ontwikkelen. Wil je weten hoe je als organisatie invulling kunt geven aan de activiteiten? Bekijk de special voor meer informatie.